«WILD ROSE»: Ένα αστεράκι γεννιέται…

2020-07-18 15:46

Όλα τ’ αστέρια δεν έχουν την ίδια λάμψη, ούτε το ίδιο μέγεθος, ενώ κάποια λάμπουν σε ποιο σκοτεινό ουρανό. Άλλο να λάμπεις στο ουρανό του Χόλλιγουντ κι άλλο σ’ εκείνο της Γλασκώβης, άλλο να σε βλέπουν με τα μάτια του δραματικού παραμυθιού κι άλλο μ’ εκείνα του αγγλικού ρεαλισμού. Αντίστοιχα στο σινεμά άλλο είναι η αξιοπρεπής ερμηνεία κι άλλο η εκπληκτική, που εδώ έχει και ονοματεπώνυμο: Τζέσι Μπάκλεϊ … αργά ή γρήγορα θα την δείτε και με το γνωστό αγαλματίδιο!

Amazon

Η αύρα του Κεν Λόουτς πλανάται πάνω απ’ την συγκεκριμένη ταινία, ενώ ο γκρίζος χαρακτήρας Ρόουζ Λιν από την μία δένει άψογα με τον συννεφιασμένο βρετανικό ουρανό και από την άλλη ασφυκτιά απ’ τα όρια της εργατικής και μικροαστικής τάξης της. Κάπου ανάμεσα ακούγεται μια σπουδαία σπαρακτική, γεμάτη παράπονο και ταλέντο για την κάντρι μουσική, φωνή της πρωταγωνίστριάς μας!

Δεν θα βρεις παραμυθένια στοιχεία, ακόμα κι αν θεωρήσεις την εργοδότρια της Ρόουζ Λιν καλή νεράιδα… θα το πιεί όλο το πικρό ποτήρι μόνη της κυνηγώντας ένα άπιαστο όνειρο, θα βιώσει όλη την σκληρή πραγματικότητα για το πώς χτίζονται καριέρες στην μουσική βιομηχανία στα πρώτα τους βήματα όταν θα της δοθεί η ευκαιρία να βρεθεί εκεί που επιθυμούσε, έχοντας πληρώσει μαζί με το αντίτιμο του αεροπορικού εισιτηρίου και το τίμημα των τύψεων για τα παιδιά της… είναι οι πρώιμες επιλογές και τα βιώματα που σε ακολουθούν όπου κι αν βρεθείς, όποιος κι αν είσαι!

Η ζωή είναι πιο σκληρή με τους φτωχούς, αλλά η Ρόουζ έχει πίστη και πείσμα για να πετύχει. Το πιστεύει τόσο πολύ που ακόμα και ο κακομαθημένος χαρακτήρας της ενώ αρχικά σ’ εκνευρίζει, στην συνέχεια σε παρασύρει να το ξεπεράσεις και να πιστέψεις την δική της αλήθεια. Ακολουθάς τον παλμό της και ηλεκτρίζεσαι με τα 3 ακόρντα της, την πιστεύεις και μελαγχολείς, γελάς και βουρκώνεις μαζί της. Στο φινάλε εκείνη θα ωριμάσει κι εσύ θα βγεις καταευχαριστημένος απ’ το καλοκαιρινό σινεμαδάκι.

Υ.Γ.: Ότι ένιωσες, στο πρόσφερε τόσο απλόχερα με την ερμηνεία της, η Τζέσι Μπάκλεϊ!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος. 

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/