Kids' corner 

Η ενότητα Kids' corner δημιουργήθηκε το 2014 από τον διαχειριστή-δημιουργό του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού ΒΟΟΚ TOUR Θεοφάνη Θεοφάνους και από τη συγγραφέα-νηπιαγωγό Γιώτα Κοτσαύτη. Στις αρχές του 2016 προστέθηκαν άλλα δύο μέλη στη συντροφιά: H εκπαιδευτικός Μελίνα Γαβρή και η συγγραφέας-φιλόλογος Χαρά Νικολακοπούλου. H χαρά της ανάγνωσης, η λαχτάρα της δημιουργίας, η προώθηση της ελληνικής παιδικής/εφηβικής λογοτεχνίας και όχι μόνο ήταν ο αρχικός στόχος. Το στοίχημα ήταν η συνεχής ενημέρωση του κοινού μέσα από μια πιο φρέσκια ματιά. Το βιβλίο έχει περάσει αρκετές διακυμάνσεις στη χώρα μας. Πολλές φορές έχει αντικατασταθεί από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Αυτή ήταν η αγωνία μας, η εμμονή μας. Να μεταδώσουμε σε όλους το μήνυμα πως το ίδιο το βιβλίο είναι ένα μαγικό παιχνίδι λέξεων και εικόνων. Μια μυστική πύλη όπου μπορείς να χαθείς, να ταξιδέψεις και να αποκομίσεις συναισθήματα, εμπειρίες, γνώσεις, ώστε να επιστρέψεις στην καθημερινότητά σου έχοντας τα εφόδια εκείνα τα οποία μπορούν να σε οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην επίλυση όλων των προβλημάτων. 

Ευχόμαστε σε όλους τους βιβλιόφιλους -ανεξαρτήτου ηλικίας- όμορφες γραφές και καλές αναγνώσεις! 

 

Ένα κείμενο, μία εικόνα 

Κάθε βδομάδα η Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει ένα κείμενο παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθι ή ποίημα), διήγημα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών. Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει. Από τον Δεκέμβριο του 2014 φιλοξενούνται στη στήλη και ανέκδοτα κείμενα νέων δημιουργών.

 

Συνεντεύξεις προσωπικοτήτων

Συγγραφείς παιδικής/εφηβικής λογοτεχνίας συζητούν με τον Θεοφάνη Θεοφάνους για το έργο τους, για τη ζωή τους, για το βιβλίο.

 

Χρωματιστές ερωτήσεις

Η πιο ζεστή γωνιά του διαδικτύου. Γνωρίζουμε τους ανθρώπους πίσω από τα χρώματα. Καταξιωμένοι και νέοι καλλιτέχνες στον χώρο της εικονογράφησης παραθέτουν τα εξώφυλλα που έχουν επιμεληθεί και απαντούν στο ερωτηματολόγιό μας. Επιμέλεια: Θεοφάνης Θεοφάνους.

 

Μελένια λόγια

Πρωταρχικός σκοπός της στήλης είναι μέσα από τα κείμενά της να αναδειχθούν καταστάσεις και συναισθήματα τα οποία μπορεί να βιώνουν τα παιδιά. Ποίηση με ρίμα, με μέτρο και τα αγαπημένα μας Λίμερικ είναι μερικές από τις πινελιές που θα συνοδεύουν κάθε άρθρο της Μελίνας Γαβρή. 

 

Ένα βιβλίο, ένα μήνυμα

Τη στήλη επιμελείται ο Θεοφάνης Θεοφάνους και σε κάθε άρθρο επιλέγει και ζητά τη συμβολή ενός εκπαιδευτικού που αγαπά και προωθεί τη φιλαναγνωσία. Με απώτερο σκοπό να σας φέρουν πιο κοντά σε έναν ακόμη τίτλο παιδικής-εφηβικής λογοτεχνίας που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη σας.

 

Μικροί συγγραφείς 

Για παιδιά από 10 ετών

- Συμβουλές καθοδήγησης

-Παιχνιδοασκήσεις

-Δραστηριότητες και πολλά μικρά μυστικά για τον κόσμο της γραφής...

Τη στήλη επιμελείται η Χαρά Νικολακοπούλου.

 

Βιβλιομπουκίτσες

Η παιδική και εφηβική λογοτεχνία στο... πιάτο. (Παρουσίαση και κριτική πρόσφατων και παλαιότερων τίτλων βιβλίων που αξίζει να διαβαστούν από μικρούς και μεγάλους βιβλιοφάγους.)

Επιμέλεια στήλης: Θεοφάνης Θεοφάνους

 

Πορτραίτα λογοτεχνικών ηρώων

Η Γιώτα Κοτσαύτη σκιαγραφεί έναν λογοτεχνικό ήρωα και ένας ζωγράφος-εικονογράφος φτιάχνει το πορτραίτο του.

 

Βιβλία για παιδιά και έφηβους (δείγματα γραφής) 

Η Γιώτα, η Μελίνα, η Χαρά και ο Θεοφάνης... συναγωνίζονται για το ποιος θα βρει την πιο όμορφη σκέψη, την πιο ιδιαίτερη παράγραφο η οποία θα αποτελέσει εφαλτήριο για την προσθήκη του εκάστοτε παραμυθιού στη λίστα των επιθυμιών σας!   

 

Δράσεις...

Τα βιβλία που αποστέλλονται στα γραφεία του περιοδικού, στη διεύθυνση: 

Προς 

Βιβλιόσπιτο

Οδός παραμυθιών και φαντασίας γωνία

Τ.Κ. Άπειρο 

Χώρα χωρίς σύνορα

μένουν για λίγο καιρό στα ράφια των βιβλιοθηκών μας και έπειτα ξεκινάμε τις εξορμήσεις σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Σε συνεννόηση πάντα με τους εκπαιδευτικούς με απώτερο σκοπό να τα διαβάσουμε, να τα αποδομήσουμε με τους ίδιους τους μαθητές. Εκείνοι και μόνον εκείνοι μπορούν να διακρίνουν στις σελίδες τους υψηλά νοήματα και να νιώσουν ό,τι δεν μπορούν πολλές φορές οι μεγάλοι... κάποια αναγνώσματα διαβάζονται και κατανοούνται με τη γλώσσα της καρδιάς._

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/