«ΒΟΜΒΑ»: Η Λερναία Ύδρα του φαλλοκρατισμού…

2020-02-11 13:42

Τι να τις κάνει μία γυναίκα τις ίσες ευκαιρίες στην δουλειά όταν στην γωνία τις περιμένει η σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, όταν οι φιλοδοξίες λαμπρών μυαλών πραγματοποιούνται, αλλά οι σκιές, οι ψίθυροι και τα κρυφά γελάκια αμαυρώνουν αγώνες και θυσίες;. Μπορεί να τις καταπιεί για να διατηρήσει τα κεκτημένα, μπορεί όμως και να επιβεβαιώσει την ρήση  "Θάλασσα και πυρ, και γυνή τρίτον κακόν" του Μένανδρου και τότε ο ανδρικός ευνουχισμός είναι η πιθανότερη κατάληξη! Δυστυχώς όμως για την κοινωνία μας το τέρας του φαλλοκρατισμού είναι σαν την Λερναία Ύδρα… τα κεφάλια είναι 9 και τα κομμένα επιστρέφουν αποφασισμένα για εκδίκηση!!

Twitter

Θα μπορούσε να ήταν όντως μία καταγγελτική βόμβα για το συντηρητικό και χυδαίο ανδροκρατούμενο σύστημα των ειδησιογραφικών κολοσσών, για όσα συμβαίνουν πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες των διευθυντών, αλλά δυστυχώς προκύπτει μία διδακτική στο στυλ «do the right thing» στο κακό αφεντικό… μόνο που το πρόβλημα δεν είναι το κακό αφεντικό, αλλά το σύστημα κι εκεί δεν ακούς πολλά πράγματα!

Το κακό αφεντικό του FOX θα χτυπηθεί, θα γονατίσει και θα διασυρθεί όχι απ’ τα χτυπήματα της μοίρας,  αλλά απ’ το δίκαιο θυμό των γυναικών… τα βίτσια και τα γούστα πληρώνονται ενίοτε πολύ ακριβά! Οι 3 γυναικείες φιγούρες της αφίσας αποτελούν και το βαρύ χαρτί της ταινίας όπως θα καταλάβετε απ’ το πρώτο πλάνο όταν και ξεκινάει η ξενάγηση στα γραφεία του καναλιού. Η Ν. Κίτμαν εκκεντρική, με χαμηλό προφίλ αλλά με τους άσσους στο μανίκι, η αφελής Μ. Ρόμπι με την καλύτερη στιγμή της ταινίας στο γραφείο του αφεντικού και η Σ. Θερόν καλυμμένη μ’ ένα απίστευτα τέλειο μακιγιάζ στον ρόλο της δυναμικής κι αποφασιστικής καριερίστας δημοσιογράφου, διόλου συμπαθής λόγω αλαζονείας και υπέρτατης φιλοδοξίας , αλλά την κρίσιμη στιγμή δίκαιης. Ο Τ. Λίθγκοου  στον ρόλο του διευθυντή που καναλιού (Ρότζερ Εϊλς) που ξεγυμνώνεται και κατακρημνίζεται, πλάθει εκπληκτικά τον 4ο κρίσιμο χαρακτήρα της ταινίας.

Κατά τ’ άλλα FOX και Τραμπ ζουν και βασιλεύουν, ενώ οι πρωταγωνίστριες του σκανδάλου εξαφανίστηκαν… η εκδικητικότητα της πατριαρχικής κοινωνίας γαρ! «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή», όπως είπε ο ποιητής… πόσο περισσότερο στην Αμερική!!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος. 

 

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη