«ΒΟΜΒΑ»: Η Λερναία Ύδρα του φαλλοκρατισμού…

2020-02-11 13:42

Τι να τις κάνει μία γυναίκα τις ίσες ευκαιρίες στην δουλειά όταν στην γωνία τις περιμένει η σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, όταν οι φιλοδοξίες λαμπρών μυαλών πραγματοποιούνται, αλλά οι σκιές, οι ψίθυροι και τα κρυφά γελάκια αμαυρώνουν αγώνες και θυσίες;. Μπορεί να τις καταπιεί για να διατηρήσει τα κεκτημένα, μπορεί όμως και να επιβεβαιώσει την ρήση  "Θάλασσα και πυρ, και γυνή τρίτον κακόν" του Μένανδρου και τότε ο ανδρικός ευνουχισμός είναι η πιθανότερη κατάληξη! Δυστυχώς όμως για την κοινωνία μας το τέρας του φαλλοκρατισμού είναι σαν την Λερναία Ύδρα… τα κεφάλια είναι 9 και τα κομμένα επιστρέφουν αποφασισμένα για εκδίκηση!!

Twitter

Θα μπορούσε να ήταν όντως μία καταγγελτική βόμβα για το συντηρητικό και χυδαίο ανδροκρατούμενο σύστημα των ειδησιογραφικών κολοσσών, για όσα συμβαίνουν πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες των διευθυντών, αλλά δυστυχώς προκύπτει μία διδακτική στο στυλ «do the right thing» στο κακό αφεντικό… μόνο που το πρόβλημα δεν είναι το κακό αφεντικό, αλλά το σύστημα κι εκεί δεν ακούς πολλά πράγματα!

Το κακό αφεντικό του FOX θα χτυπηθεί, θα γονατίσει και θα διασυρθεί όχι απ’ τα χτυπήματα της μοίρας,  αλλά απ’ το δίκαιο θυμό των γυναικών… τα βίτσια και τα γούστα πληρώνονται ενίοτε πολύ ακριβά! Οι 3 γυναικείες φιγούρες της αφίσας αποτελούν και το βαρύ χαρτί της ταινίας όπως θα καταλάβετε απ’ το πρώτο πλάνο όταν και ξεκινάει η ξενάγηση στα γραφεία του καναλιού. Η Ν. Κίτμαν εκκεντρική, με χαμηλό προφίλ αλλά με τους άσσους στο μανίκι, η αφελής Μ. Ρόμπι με την καλύτερη στιγμή της ταινίας στο γραφείο του αφεντικού και η Σ. Θερόν καλυμμένη μ’ ένα απίστευτα τέλειο μακιγιάζ στον ρόλο της δυναμικής κι αποφασιστικής καριερίστας δημοσιογράφου, διόλου συμπαθής λόγω αλαζονείας και υπέρτατης φιλοδοξίας , αλλά την κρίσιμη στιγμή δίκαιης. Ο Τ. Λίθγκοου  στον ρόλο του διευθυντή που καναλιού (Ρότζερ Εϊλς) που ξεγυμνώνεται και κατακρημνίζεται, πλάθει εκπληκτικά τον 4ο κρίσιμο χαρακτήρα της ταινίας.

Κατά τ’ άλλα FOX και Τραμπ ζουν και βασιλεύουν, ενώ οι πρωταγωνίστριες του σκανδάλου εξαφανίστηκαν… η εκδικητικότητα της πατριαρχικής κοινωνίας γαρ! «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή», όπως είπε ο ποιητής… πόσο περισσότερο στην Αμερική!!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος. 

 

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/