ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!

2017-03-03 12:14

Ξέρεις ποια είναι τα βιβλία που έδωσαν φέτος την έμπνευση στους σεναριογράφους για τις υποψήφιες ταινίες των όσκαρ;… Αν όχι, δεν πειράζει, γιατί είμαστε εδώ για να στα παρουσιάσουμε και να βγάλουμε έτσι και το ψωμάκι μας!

 

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» - TED CHIANG

Kedros

Η πρώτη συλλογή διηγημάτων του πολυβραβευμένου Ted Chiang, που περιλαμβάνει το διήγημα «Η ιστορία της ζωής σου», στο οποίο βασίστηκε το σενάριο της ταινίας "Άφιξη" του Denis Villeneuve, στην καλύτερη σκηνοθετικά προσπάθειά του μέχρι σήμερα!

 

«FENCES» - AUGUST WILSON

Wikipedia

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ  θεατρικό έργο του Γουίλσον χάρισε τo 2010 στoν Ντένζελ Γουάσινγκτον και την Βαϊόλα Ντέιβις από ένα Τόνι Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου αντίστοιχα για τη θεατρική μεταφορά του , σε σκηνοθεσία του Κ. Λεόν. Βραβεύθηκε επίσης με την καλύτερη αναβίωση έργου, αφού είχε να ανέβει από το 1988 και το επίσης πολυβραβευμένο ανέβασμά του από τον Λ. Ρίτσαρντς.

 

«LION (A LONG WAY HOME)»  – SAROO BRIERLEY

Penquin

To αυτοβιογραφικό βιβλίο «Ο Μακρύς Δρόμος της Επιστροφής» του Σαρού Μπρίρλι, διαθέτει συγκίνηση, δράμα και περιπέτεια… ότι απολαμβάνει δηλαδή ένας βιβλιοφάγος τα χαλαρά απογεύματα της Κυριακής!

 

«HIDDEN FIGURES» - MARGOT LEE SHETTERLY

Amazon

To βιβλίο που θα εμπνεύσει όλες τις νέες γυναίκες που ονειρεύονται μια κορυφαία θέση σε κορυφαία επιστημονικά τραπέζια! Εξαιρετική αφήγηση, κινείται ανάμεσα στις ζωές 3 γυναικών και μιας τεκμηριωμένης επιστημονικής έρευνας στημένης αριστοτεχνικά.

 

«In Moonlight Black Boys Look Blue» - Tarell Alvin McCraney

Wbur

Τιμή και δόξα για τον συγγραφέα του Moonlight! Στον τίτλο βλέπετε τον αρχικό τίτλο του βραβευμένου έργου του, το οποίο φαντάζομαι πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί και στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων… εννοείται ότι τρωγόμαστε να το πάρουμε στα χέρια μας!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.