«ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΝΕΑ»: Γουέστερν με όπλο την ευαισθησία…

2021-02-19 19:02

Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο στην πραγματικότητα που να μπολιάζει το είδος του γουέστερν σ’ αυτή την ταινία, εκτός απ’ τον ρόλο του Τ. Χανκς ο οποίος ντύνεται περιπλανώμενος αγγελιοφόρος της εποχής, όπως αντίστοιχα οι παραμυθάδες. Μόνο που εκείνος υπηρετεί μ’ εντιμότητα την πληροφόρηση και τις ειδήσεις από κοντινές ή μακρινές πολιτείες, ψάχνοντας κι ο ίδιος το νέο του ρόλο του σε μία κοινωνία βαθιά διχασμένη, ρημαγμένη απ’ τον εμφύλιο πόλεμο και ποτισμένη από φόβο, ανασφάλεια και υπόγειο μίσος ταξικό και κοινωνικό. Κρυμμένο στο μανίκι του σκηνοθέτη Π. Γκρίνγκρας βέβαια βρίσκεται το όπλο της ευαισθησίας, η μεγάλη αρετή της ταινίας, που θα σημαδέψει αλάθητα στην καρδιά του θεατή…και δεν θα γλιτώσει κανένας, γιατί είναι εξάσφαιρο το άτιμο!

Imdb

Κουρασμένος απ’ τα δεινά του πολέμου, γεμάτος τύψεις για την γυναίκα του κι ενοχές για όσα συμμετείχε στις μάχες, περιπλανιέται από πόλη σε πόλη σ’ ένα road movie με παρέα μια ορφανή που αναζητά τους εναπομείναντες συγγενείς της. Το συγκλονιστικό στην ερμηνεία του Τ. Χανκς είναι ότι όλα τα παραπάνω τα διακρίνεις στις εκφράσεις του προσώπου του και στον τόνο τα φωνής του. Ο σύγχρονος Τ. Στιούαρτ της εποχής μας, ένας απ’ τους κορυφαίους της Αμερικής, βάζει το δικό του μικρό λιθαράκι στο είδος και σημαδεύει την φετινή δύσκολη χρονιά με μία απ’ τις σπουδαίες της ταινίες. Η σταδιακή του σύνδεση του με την εξαιρετική στον ρόλο της πεντάρφανης Χ. Ζένγκελ, παίρνοντας το ρόλο της πατρικής φιγούρας τόσο αβίαστα και τόσο αυτονόητα ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά το επίπεδο της ερμηνείας του.

Το βιβλίο της Π.Στάιλς αποτέλεσε την βάση για την διασκευή του σε σενάριο, ωστόσο υπάρχουν σπουδαίοι συντελεστές από πίσω γι αυτό το αποτέλεσμα, εκείνοι που όρισαν τα υψηλά στάνταρ της ταινίας, απ’ τον υπεύθυνο φωτογραφίας Ν. Βόλσκι, μέχρι τον υπεύθυνο για την μουσική επένδυση Τ. Ν. Χάουαρντ.

Ναι, τα νέα απ’ το μέτωπο των ταινιών είναι καλά!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/