Το σημάδι-Μένιος Σακελλαρόπουλος

2015-12-01 19:01

Το σημάδι

Μένιος Σακελλαρόπουλος

 

Στέφανος Δημητρίου, ένας νεαρός φοιτητής της Ιατρικής σχολής στην Πάτρα. Ο έρωτας του, η Ελβίρα, θα σταθεί η αφορμή για να αλλάξει ολόκληρη η ζωή του. Ένα λεπτό χρειάστηκε... Ένα λεπτό που θα στιγμάτιζε τις ζωές και των δύο. Εκείνος θα κατέληγε στην φυλακή και εκείνη σημαδημένη τόσο στο πρόσωπο, με ένα μόνιμο σημάδι, όσο και στην ψυχή.Το βράδυ που η αγαπημένη του, μέσα στην μέθη της, φίλήθηκε με έναν φίλο του, τον Άγη, ο Στέφανος δεν χρειάστηκε παραπάνω από ένα λεπτό για να θολώσει το μυαλό του και να μαχαιρώσει τον μεθυσμένο φίλο του και, άθελα του την Ελβίρα στο πρόσωπο. Εκείνος βρέθηκε να κατηγορείται για φόνο και απόπειρα δολοφονίας. Τα νέα του σπίτια ο Αυλώνας, τα Διαβατά και η Κασσαβετεία επρόκειτο, όμως, να αλλάξουν υπόσταση μέσω της ανιδιοτελούς προσφοράς του Στέφανου. 

Στην προσπάθεια του να προσπαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον, με σύμμαχο του στον δύσκολο αυτό αγώνα, την μητέρα του, την Δέσποινα, ο Στέφανος θα χρειαστεί να αλλάξει τις τακτικές του και να βρει τρόπους διαβίωσης αλλά κυρίως επιβίωσης. Ο πατέρας του, Πανίκος, άφαντος, αρνούμενος να βοηθήσει το ίδιο του το παιδί αποφασίζει να γυρίσει την πλάτη του σε μητέρα και γιο. Η Ελβίρα, συχνή επισκέπτρια στις σκέψεις και στα όνειρα του Στέφανου, προσπαθεί να συγκροτήσει την ζωή της ξανά από το μηδέν. 

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος με έναν μαγικό τρόπο μάς ξεναγεί στους σκοτεινούς τόπους των φυλακών και των σκέψεων του Στέφανου. Με γλάφυρο τρόπο μάς παρασέρνει τα μύχια των ψυχών των πρωταγωνιστών. Μαθαίνουμε και εμείς οι ίδιοι να συγχωρούμε, να αγαπάμε, να κατανοούμε αλλά κυρίως να παραδεχόμαστε τα λάθη και τα σφάλματά μας. Να κοιτάμε μπροστά χαράσσοντας ένα νέο αύριο με καινούριους συνοδοιπόρους και στόχους. Η παραστατικότητα στην αφήγηση του είναι αρκετή για να κρατήσει τον αναγνώστη σε εγρήγορση κάνοντας τον να αφεθεί στην ροή των γεγονότων, χωρίς να περάσει στιγμή που να μην νιώσει μέρος της ιστορίας. Και όταν πια έρθει το τέλος, παρασυρόμαστε με την σειρά μας στο ταξίδι της αυτογνωσίας και της αυτοκριτικής. Φτάνουμε στο σημείο να αναθεωρούμε πολλά από τα δεδόμενα, που μέχρι πρότινος δεχόμασταν και να αναζητήσουμε την βαθύτερη αλήθεια των πραγμάτων. 

Μια σπαρακτική ιστορία που μάς γεμίζει με πλήθος αντικρουόμενων συναίσθημάτων. Με τον εκπληκτικό συνδυασμό του συγγραφέα και του δημοσιογράφου, ο Μένιος Σακελλαρόπουλος δεν διστάζει να αποκαλύψει των ωμότητα των περιστάσεων και να μας παρουσιάσει μία καθηλωτική και κινηματογραφικά κεντημένη ιστορία που όπως δήλωσε και η συγγραφέας Λένα Μαντά διαβάζεται απνευστί!

 

Για το BOOK TOUR, Κάλλη Κωνσταντινοπούλου.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/