«ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΟΥ»: Η συνήθεια της δυστοπίας…

2021-10-13 21:29

Η λέξη ΔΥΣΤΟΠΙΑ αποτελούσε για άγνωστο όρο για τους περισσότερους μέχρι το 2019. Σήμερα με 30 τουλάχιστον νεκρούς την ημέρα λόγω πανδημίας ν’ αποτελούν κομμάτι συνήθειας της καθημερινότητάς μας και τις συνθήκες πολιορκίας κι εγκλεισμού που βιώσαμε άπαντες στο πετσί μας για 2 σχεδόν συναπτά έτη, η τρομακτική αυτή λεξούλα αποτελεί κομμάτι της ζωής μας. Κατάθλιψη, χρέη, εγκατάλειψη κι απώλεια ουσιαστικών ενδιαφερόντων μας οδήγησαν στην απόλυτη αναισθησία. Μέχρι την στιγμή που κάποιος ταρακούνησε το θυμικό μας και τις παιδικές μνήμες ενώνοντάς τες με το άγριο θάνατο… τον ξαφνικό τον είχαμε συνηθίσει! Μια εικονική διέξοδος των καταπιεσμένων ενστίκτων, ήταν μια κάποια λύση για όλους σε παγκόσμια κλίμακα με τα παιχνίδια του θανάτου… των άλλων!!

Fandom

Ούτε όνειρο είδε αυτός ο άνθρωπος (Hwang Dong-Hyuk), ούτε άστρο έχει… απλά η έμπνευση για κάποιους δεν έχει ταβάνι! Με τέτοια παράδοση στην μυθοπλασία και στην υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και σκηνοθετική παιδεία, τι να τολμήσεις να πεις για την μεγάλη των Κορεατών σχολή; Η σειρά διαθέτει εκπληκτική ομάδα και συνεργασίες σε σκηνικά, κουστούμια, μοντάζ, φωτογραφία, μουσική επένδυση που σε αφήνουν με ανοιχτό το στόμα και σε καθηλώνουν από το πρώτο επεισόδιο. Όσο για το κάστιγκ επαληθεύεται η ρήση ότι για μια τέτοιου μεγέθους επιτυχία, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. Άπαντες διαλεγμένοι για να στηθεί το τέλειο παζλ… παιχνίδι κι αυτό γαρ!

Το σενάριο αποτελεί ασφαλώς το πυρηνικό όπλο της πετυχημένης σειράς που εκρήγνυται και διαλύει κάθε ίχνος αθωότητας έχει απομείνει στο μυαλό καθενός για τα παιχνίδια της γειτονιάς στη νιότη μας. Τα βουτάει όλα στην λάσπη και στο αίμα, όπως μας αξίζει. Αυτό είναι το τίμημα για την κοινωνική εξαθλίωση που ζούμε και που όλοι έχουμε ένα κομμάτι ευθύνης. Ο λογαριασμός λέει ο   Hwang Dong-Hyuk ήρθε, το τηλέφωνο θα χτυπήσει και θα κληθείς να τον πληρώσεις με το πιο αγνό που είχες κρατήσει καλά κρυμμένο, την παιδική αθωότητα. Μα πόσο αφελείς κι άπληστοι υπήρξαμε τελικά, ε;…

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/