Το φάντασμα της αξόδευτης αγάπης-Μάρω Βαμβουνάκη

2018-11-22 08:20

<<Ο άνθρωπος σήμερα μαραίνεται μέσα στην εποχή του ανικανοποίητου[...] δεν ξέρεις πια τι ακριβώς να επιθυμήσεις[...] Όσο την αρνούμαστε τη μεταμόρφωση, η επιδημία της ανίας και της κατάθλιψης εξαπλώνεται, σαν φάντασμα στοιχειώνει τη ζωή μας. Λέγεται πως ''Μελαγχολία είναι η αξόδευτη αγάπη..'' >>

 

    Η Μάρω Βαμβουνάκη με το οξύτατο ψυχολογικό της δαιμόνιο, μας εισάγει ήδη από την περίληψη του μυθιστορήματος, στον κόσμο του σημερινού ανικανοποίητου, της σημερινής αέναης μάχης για την εύρεση της αγάπης και της πλήρωσης των κενών της ψυχής του ανθρώπου. 

    Το παραπάνω έργο με την υπογραφή της Βαμβουνάκη, αποτυπώνει με λέξεις, σκέψεις, πραγματικές ιστορίες και ρητά σπουδαίων προσωπικοτήτων της ανθρώπινης ιστορίας και μεγάλη- την κατά δυνάμιν- ακρίβεια, ό,τι κρύβει ενδόμυχα η γυναικεία -και όχι μόνο θα έλεγα- ψυχοσύνθεση. Με απόλυτη δεξιοτεχνία και με την χρήση ποιητικού λόγου και λυρικού τόνου, η συγγραφέας ''αποκαλύπτει΄΄ τους περισσότερους προβληματισμούς και μύχιες σκέψεις, που πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι φοβόμαστε να ανασύρουμε στην επιφάνεια του χειμάρρου των σκέψεών μας και πολύ περισσότερο, όμως, ''τρέμουμε' την απάντησή τους. 

    Σε ένα δεύτερο επίπεδο, το βιβλίο αυτό έχει την δύναμη να αποτελέσει ένα σωστό βοήθημα ζωής και να χαράξει τις κατευθυντήριες γραμμές προς τον δρόμο για την εξερεύνηση του πολύπτυχου εαυτού μας, φωτίζοντας τόσο τις σκοτεινές όσο και τις διακριτές διαστάσεις της ψυχής και της σκέψης μας. Η συγγραφέας-ψυχολόγος παραθέτει ένα πλούσιο υλικό παραδειγμάτων αλλά και αυτοβιογραφικών αναφορών, χρησιμοποιώντας την ελληνική γλώσσα στην πιο απλή και κατανοητή μορφή της, δίνοντας αβίαστα, έτσι, το έναυσμα στον αναγνώστη να ταυτίσει τον εαυτό του με τις εκτυλισσόμενες ιστορίες. 

    Σε γενικότερο πλαίσιο, πρόκειται για ένα συγκλονιστικό βιβλίο που πραγματεύεται την αγάπη, τον έρωτα, την φιλία και εν γένει τις ανθρώπινες σχέσεις σε συνδυασμό με τις προεκτάσεις τους στον ανθρώπινο χαρακτήρα και συμπεριφορά. Το έργο αυτό, αποτελεί το κατάλληλο βοήθημα για όποιον θέλει να εξερευνήσει τον εαυτό του και μέσα από την δικές του ενέργειες να κατανοήσει και τις αντιδράσεις των συνανθρώπων του, να κατανοήσει τον έρωτα στον βαθμό που δύναται, τις διαπρωπικές σχέσεις του και να κάνει ένα παραπάνω βήμα στον τρόπο με τον οποίο αντρικρίζει τον κόσμο.

 

Για το BOOK TOUR, Κάλλη Κωνσταντινοπούλου.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/