«ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ»: Καμαρούλα μια σταλιά, αλλά ένα Όσκαρ μέσα νααα!

2016-02-04 09:00

Ένα όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου στη ντουλάπα, περιμένει την Μπρι Λάρσον να το πάρει σπίτι της και να βρει την πιο περίοπτη θέση στο σύνθετο του σαλονιού της! Μια τόσο θαρραλέα ερμηνεία το λιγότερο που αξίζει είναι ένα όσκαρ…

Βασισμένο στο ομώνυμο best seller βιβλίο της Έμα Ντόναχιου, με την διασκευή σεναρίου απ’ την ίδια τη συγγραφέα, έχει κερδίσει με το σπαθί της 4 υποψηφιότητες για όσκαρ (ταινίας, σκηνοθεσίας, διασκευασμένου σεναρίου, Α’ γυναικείου ρόλου) κι αποτελεί το φετινό διαμαντάκι της μεγάλης γιορτής του σινεμά, όπως πέρσι το «Whiplash». Μικρό μπάτζετ αλλά μεγάλες ερμηνείες απ’ το δίδυμο των πρωταγωνιστών… θα τις εκτιμήσουν πρώτοι και καλύτεροι οι δακρυγόνοι αδένες σου!

Traileraddict

H Μαμά «χτίζει» για το παιδί της έναν ολόκληρο φανταστικό κόσμο σε 10 τ.μ., μέχρι την απόδρασή τους στον πραγματικό τρομακτικό κόσμο. Ένα κινηματογραφικό ποίημα με θέμα την ανθρώπινη καρτερικότητα και την μητρική αγάπη, γεμάτο σκοτεινές δυνάμεις και επαναστατικότητα. Κλειστοφοβικό αλλά μ’ ένα σενάριο με τρομερή δυναμική που δημιουργεί στον θεατή  ένστικτα ανασφάλειας και τον κρατά σ’ εγρήγορση  ξυπνώντας του ευαισθησίες και αγωνίες.

Η Μπρι Λάρσον αποτυπώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την άνευ ορίων αγάπη της μητέρας για το παιδί της. Αγάπη ως πράξη κι όχι σκέτα ως συναίσθημα, αγάπη με την έννοια της προστασίας, της συγχώρεσης και της κατανόησης. Αγάπη που ξεπερνά αρνητικά συναισθήματα, δυσκολίες και πληγές. Δημιουργεί για το παιδί της  τις συνθήκες για να εσωτερικεύσει την βαθιά αίσθηση της αγάπης, του Καλού και της θετικής σκέψης  για όλη του τη ζωή. Μοιάζει με μια πόρτα ανοιχτή στην ασφάλεια και την τρυφερότητα, αλλά είναι η «Μαμά»… η δασκάλα, η διατροφολόγος, η σύμβουλος, η νεράιδα που θα πραγματοποιήσει τα όνειρα  και κυρίως η επιτομή της θυσίας για να κρατήσει την ελπίδα ζωντανή.

Η Λάρσον υπηρέτησε αυτό το ρόλο με τρομερή αφοσίωση κι αξίζει πραγματικά να την δεις και να την θαυμάσεις. Είναι μια κάποια παρηγοριά που η Μπλάνσετ θα το χάσει λογικά από μια τέτοια ερμηνεία! 

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/