«Το 3ο έγκλημα»: Άγγελος εκδίκησης…

2018-10-29 11:23

Πανανθρώπινα ερωτήματα, βασανιστικά διλήμματα και απαντήσεις που κόβουν σαν ξυράφι το μυαλό αποτελούν την ουσία της προτελευταίας, υψηλής διανόησης ταινίας του Χιροκάζου Κόρε-Εντα και καλό θα ‘ναι να την παρακολουθήσετε ξεκούραστοι και με ανοιχτό το νου και τον λογισμό, ειδάλλως μην μπείτε στον κόπο… θα βρεθείτε αντιμέτωποι με πολλές, σημαντικές και κυρίως βαθιές σκέψεις του εξαιρετικού Ιάπωνα δημιουργού.

Ο Χιροκάζου Κόρε-Εντα πρέπει να ζει την κορύφωση της έννοιας «δημιουργικότητα» έχοντας προφανώς κάβα καταπληκτικά σενάρια και πλουραλισμό ιδεών για να τα μεταφέρει το ένα πίσω από το άλλο στον κινηματογράφο… ένας οργασμός σύλληψης ιδεών και γέννησης νέων ταινιών, καθεμιά τους διαφορετική και μοναδική!

Τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω απ’ την ζωή, τον Θεό και την σχέση τους με το Δίκαιο μπλεγμένα με την μοίρα του καθενός μας σ’ ένα σενάριο που χρησιμοποιεί την φυλακή για το σώμα αλλά με την ψυχή ελεύθερη να επιλέξει. Βομβαρδισμός ιδεών σε ένα ασταμάτητο πιγκ πογκ διαλόγων μεταξύ ενός κατηγορουμένου για φόνο και του δικηγόρου του, που φέρνει την μία ανατροπή μετά την άλλη και τον διευθυντή φωτογραφίας να σολάρει με την εναλλαγή κάδρων στο χώρο της φυλακής. Η ατμόσφαιρα άκρως μελαγχολική και τα χρώματα μουντά μέχρι η κάμερα να σηκωθεί ψηλά και το βλέμμα πρωταγωνιστών και θεατών να πλημμυρίσει απ’ το λυτρωτικό φως του ήλιου.

Η απορία για το ποιον του κατηγορουμένου και την αληθινή ιστορία γύρω απ’ τον φόνο που διέπραξε ακολουθεί τον θεατή μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου. Ποια είναι τελικά η αιτία και ποια η αλήθεια; Όμως ποια αλήθεια αναζητάμε τελικά, αφού ο κάθε εμπλεκόμενος  έχει την δική του λυτρωτική αλήθεια, ενώ ο φονιάς επιλέγει το ψέμα για να σώσει ότι αξίζει να σωθεί. Είναι ο ίδιος που θυμώνει με το άδικου του Θεού, της μοίρας και της ζωής και την υποκρισία των ανθρώπων που όσο εύκολα κλείνουν τα μάτια στα εγκλήματα που γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες παιδικών δωματίων, τόσο αβασάνιστα καταδικάζουν τους τιμωρούς αυτών των εγκλημάτων. Ποιος άραγε θα ήταν τόσο «κενός» ή αφελής για να μην έχει ακούσει αντίστοιχα τέτοιες φριχτές ιστορίες; Μόνο κάποιος που δεν ανήκει στον δικό μας θλιβερό κόσμο… ίσως ένας άγγελος που βρέθηκε στη γη για να  προστατεύει αθώες ψυχές, που θα σηκώσει τον δικό του σταυρό και θα προσευχηθεί για όλους μας όταν τον καταδικάσουμε, μιας και δεν θέλουμε το κρίμα στο λαιμό μας. Για εκείνον η επιλογή είναι ξεκάθαρη και την στιγμή που θα βρεθεί στο πικρό αυτό σταυροδρόμι της ζωής θα ακολουθήσει άφοβα τον δρόμο προς τον Γολγοθά. Το βήμα του δικηγόρου μένει μετέωρο, πιθανόν και το δικό μας...

Τελικά δεν θα δεις απλά ένα ακόμα δικαστικό δράμα, αλλά μια σπουδαία ταινία απ’ αυτές που ταΐζουν την ψυχή σου…

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/