ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΜΙΣΗΣΑΝ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ TV ΟΥΔΕΙΣ!

2015-06-11 12:36

Η τηλεοπτική σειρά «Ο Άλφερντ Χίτσκοκ παρουσιάζει» ξεκίνησε να προβάλλεται τον Οκτώβριο του 1955 κι έκλεισε τον κύκλο της τον Μάιο του 1965. Βραβεύτηκε τρεις συνεχόμενες χρονιές (1956-1958) με το Έμμυ υψηλής τηλεθέασης καλύτερου σεναρίου κι είχε ως μεγάλο της ατού ότι κάθε επεισόδιο προλόγιζε ο Ά. Χίτσκοκ! 

Imbd

Αρκετά απ’ τα επεισόδια σκηνοθέτησε ο Χίτσκοκ, πράγμα που αποτέλεσε πόλο έλξης γι αρκετούς γνωστούς ηθοποιούς να βρεθούν στο καστ όπως ο Ρ. Ρέντφορντ, ο Τ. Μπρόνσον και η Μ. Ντέιβις! Τα χρήματα βοήθησαν τον μετρ του φόβου να χρηματοδοτήσει ταινίες που τα στούντιο δεν τολμούσαν ν’ αγγίξουν. Η πιο μεγάλη τους γκάφα ήταν όπως αποδείχτηκε η αποχή τους απ’ το «Ψυχώ»!

Το 1990 ο Ν. Λιντς παρουσιάζει το «Twin Peaks» και η σειρά δημιουργεί φρενίτιδα στην Αμερική και στις 2 σεζόν προβολής της, τόσο με τα έσοδα απ’ τις διαφημίσεις, όσο και με την μεταφορά της σε βιβλίο κόμικ και βιντεοπαιχνίδι! Το 2015 ο Λιντς επανέρχεται με την συνέχεια της και οι φαν της σειράς έχουν ήδη σεληνιαστεί!!

Lifo

Οι Σειρήνες της τηλεόρασης δεν άφησαν αδιάφορο κανέναν στο παρελθόν, πόσο περισσότερο τώρα που το επίπεδο έχει αλλάξει!!

Ποιοι λείπουν απ’ την λίστα;… Ελάχιστοι! Ταραντίνο στο E.R. και C.S.I. , Ν. Τζόρνταν στο The Borgias, M. Mαν στο Luck, Γ. Ντελ Τόρο στο Strain, Μ. Σίνκερ στο House M.D. , Ν. Φίντσερ στο House of Cards… και ουκ έσται τέλος!

Εντοπίζω ότι ο Λαρς Φον Τρίερ ετοιμάζει σειρά για την Δανέζικη τηλεόραση, για να μην πουν οι κακόβουλοι ότι είναι αμερικάνικο φαινόμενο… είναι παγκόσμιο!

 Ακουμπήστε λοιπόν την πλάτη σας στην αγαπημένη σας πολυθρόνα, ανοίξτε ένα σακουλάκι ποπ κορν κι απολαύστε τη νέα πραγματικότητα… χαμένοι δεν θα βγείτε!!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος. 

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
Έναρξη: 27 Φλεβάρη
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751