THE DANISH GIRL: Επέτρεψέ μου να είμαι ευτυχισμένος…

2016-01-28 07:00

Μπορείς να δεχτείς το δικαίωμα των άλλων στην ευτυχία; Μπορείς να στηρίξεις τον σύντροφό σου ή τον φίλο σου στις επιλογές του; Μπορείς να αποδεχτείς την διαφορετικότητα, δίχως να ενοχλείσαι; Μπορείς  ν’ αγαπήσεις; Διότι στο φινάλε φίλε μου, αυτό μένει στους ανθρώπους… η αγάπη που τους χαρίσαμε. Όταν με την καλοσύνη  και την υποστήριξή σου, τους έδωσες κουράγιο να υποστηρίξουν τις επιλογές τους, όσο δύσκολες κι αν φαίνονταν.

 Ο Αϊναρ Βένεγκερ ήταν Δανός καλλιτέχνης και ο πρώτος άνθρωπος που έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου για να γίνει η Λίλι Έλμπε. Πότε συνέβησαν όλα αυτά;..Το 1926 στην Κοπεγχάγη! 90 χρόνια αργότερα στην «Δανία του Νότου», ρασοφόροι χτυπούν πένθιμα τις καμπάνες για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών!! Όχι, δεν ζούμε απλά σε άλλη ήπειρο… σε άλλο πλανήτη ζούμε!!!

Λ. Κόξον βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο (2000) του Ντ. Έμπερσχοφ και το μεταφέρει στην οθόνη ο Τ. Χούπερ με πρωταγωνιστές τον βραβευμένο με το περσινό όσκαρ Α’ αντρικού ρόλου Ε. Ρεντμάιν και την εξαιρετική Α. Βικάντερ που θαυμάσαμε στο Ex-Machina. Απέσπασε 4 υποψηφιότητες για τα φετινά όσκαρ: Α’ αντρικού, Β’ γυνακείου, Σκηνικών, Κουστουμιών.

Theedgesudu

O Ρεντμάιν παίρνει αγόγγυστα το βαρύ φορτίο πάνω του κι αναδεικνύει το πρόβλημα των ανθρώπων με διαταραχή ταυτότητας φύλου, ξεκινώντας ως παρενδυσίας και τον αυτοθαυμασμό ντυμένος ως γυναίκα, για να ταυτίσει στο τέλος την εξωτερική εμφάνιση του με αυτό που πραγματικά ποθεί η ψυχή του. Ο πρωταγωνιστής ξεγυμνώνει κυριολεκτικά την δική του ψυχή μπροστά στην κάμερα. Δεν φτάνει μόνο το ταλέντο γι αυτό… θέλει κι ανείπωτο θάρρος!

Η Βικάντερ συγκινητική, στέκεται υπέροχα δίπλα στον πρωταγωνιστή, προσωποποιώντας το μεγαλείο της ψυχής και της αγάπης με την ερμηνεία της.

Θέλει σκληρό αγώνα με τους δαίμονες σου και με τις προκαταλήψεις του κόσμου για να ζήσεις μια αυθεντική ζωή. Αν εμφανιζόταν πιο έντονα το δεύτερο στοιχείο θα μιλούσαμε για μια πραγματικά σπουδαία ταινία.

Όταν η διαφορετικότητα βρει τον δρόμο προς τις καρδιές μας, όταν καταλάβουμε ότι ο κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο με την στοργή, την αγάπη και την αποδοχή, τότε και μόνο τότε υπάρχει αληθινή ελπίδα να σωθούμε όλοι…  ναι, η ασυμβίβαστη και ειλικρινής αγάπη θα σώσει τον κόσμο!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/