«Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;»: Η τίμια ταινία των όσκαρ!

2019-02-14 09:46

Οι λατρεμένοι και πολυβραβευμένοι φέτος των Αμερικάνων κριτικών ηθοποιοί, Μελίσσα Μακ Άρθι και Ριτσαρντ Γκραντ, ήρθαν και στα μέρη μας λίγο πριν την μεγάλη βραδιά των όσκαρ και μαζί τους ένα απ’ τα πιο απολαυστικά σενάρια της χρονιάς, διότι όταν η τέχνη γίνεται απάτη με τόση αξιοπρέπεια, της βγάζεις το καπέλο!

Beartooththeatre

Δύο χαρακτήρες άκρως αντισυμβατικοί και περιθωριακοί από επιλογή που αθόρυβα και περίτεχνα κατάφεραν με το τεράστιο ταλέντο του ο καθένας να ξεγελάσουν όλους τους αντικέρ τέχνης με τις πλαστογραφημένες επιστολές που επινόησε η θρυλική βιογράφος Λι Ίσραελ και μοσχοπούλησε ο ξεπεσμένος αριστοκράτης φίλος της Τζον Χοκ. Ακούγεται εξωφρενικό αλλά πραγματοποιήθηκε με τέτοια απλότητα και φυσικότητα που μόνο θαυμασμό θα σου προκαλέσει! Η δημιουργικότητα ενός βιογράφου στα καλύτερά του απλά για να επιβιώσει…

Η Μ. Μακ Άρθι αναδεικνύει την εξυπνάδα και το ταλέντο, τον θυμό και την δυσλειτουργική καρδιά της με τόση φυσικότητα που το λες και ρόλο ζωής, ενώ ο Ρ. Γκραντ σε σαγηνεύει με τον τρόπο που ερμηνεύει μια προσωπικότητα άλλης εποχής… τρομερό δίδυμο επί της οθόνης! Το σκηνικό μιας Ν. Υόρκης με πλούσια κουλτούρα και με διανοούμενους που περιδιαβαίνουν τα βιβλιοπωλεία, τις βιβλιοθήκες και τα μπαρ πιθανόν να ανασύρει νοσταλγικές αναμνήσεις, καθώς αποτελεί μια εποχή που μας άφησε χρόνους μαζί με την δεκαετία του 90 και το AIDS που την παρέσυρε στην αποξένωση και τον φόβο.

Το ένστικτο μιας τόσου ταλαντούχας γυναίκας αξιοποιήθηκε για να γλιτώσει απ’ τα χρέη και την εξαθλίωση και το σενάριο ακουμπά σε όλες τις πτυχές της περιόδου αυτής απλώνοντας απανωτές γλυκές αλλά γνήσιες πινελιές γύρω απ’ την ζωής της και παρουσιάζοντας στον θεατή ένα ειλικρινές κάδρο, δίχως να ωραιοποιεί την σκληρότητα και τις αδυναμίες των δύο χαρακτήρων. Σπουδαία δουλειά και δικαίως πήρε την υποψηφιότητα στα όσκαρ για διασκευασμένο σενάριο, ενώ το είχαν ήδη αναγνωρίσει 27 ενώσεις κριτικών ανά την Αμερική. Το ίδιο ισχύει και για τους 2 πρωταγωνιστές… τους αποθέωσαν οι κριτικοί παντού με υποψηφιότητες και βραβεία!

Μπορεί να  μην είναι η μεγάλη ταινία για φέτος, αλλά η πιο τίμια πιθανότατα είναι!!

 

 Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.            

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη