«Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;»: Η τίμια ταινία των όσκαρ!

2019-02-14 09:46

Οι λατρεμένοι και πολυβραβευμένοι φέτος των Αμερικάνων κριτικών ηθοποιοί, Μελίσσα Μακ Άρθι και Ριτσαρντ Γκραντ, ήρθαν και στα μέρη μας λίγο πριν την μεγάλη βραδιά των όσκαρ και μαζί τους ένα απ’ τα πιο απολαυστικά σενάρια της χρονιάς, διότι όταν η τέχνη γίνεται απάτη με τόση αξιοπρέπεια, της βγάζεις το καπέλο!

Beartooththeatre

Δύο χαρακτήρες άκρως αντισυμβατικοί και περιθωριακοί από επιλογή που αθόρυβα και περίτεχνα κατάφεραν με το τεράστιο ταλέντο του ο καθένας να ξεγελάσουν όλους τους αντικέρ τέχνης με τις πλαστογραφημένες επιστολές που επινόησε η θρυλική βιογράφος Λι Ίσραελ και μοσχοπούλησε ο ξεπεσμένος αριστοκράτης φίλος της Τζον Χοκ. Ακούγεται εξωφρενικό αλλά πραγματοποιήθηκε με τέτοια απλότητα και φυσικότητα που μόνο θαυμασμό θα σου προκαλέσει! Η δημιουργικότητα ενός βιογράφου στα καλύτερά του απλά για να επιβιώσει…

Η Μ. Μακ Άρθι αναδεικνύει την εξυπνάδα και το ταλέντο, τον θυμό και την δυσλειτουργική καρδιά της με τόση φυσικότητα που το λες και ρόλο ζωής, ενώ ο Ρ. Γκραντ σε σαγηνεύει με τον τρόπο που ερμηνεύει μια προσωπικότητα άλλης εποχής… τρομερό δίδυμο επί της οθόνης! Το σκηνικό μιας Ν. Υόρκης με πλούσια κουλτούρα και με διανοούμενους που περιδιαβαίνουν τα βιβλιοπωλεία, τις βιβλιοθήκες και τα μπαρ πιθανόν να ανασύρει νοσταλγικές αναμνήσεις, καθώς αποτελεί μια εποχή που μας άφησε χρόνους μαζί με την δεκαετία του 90 και το AIDS που την παρέσυρε στην αποξένωση και τον φόβο.

Το ένστικτο μιας τόσου ταλαντούχας γυναίκας αξιοποιήθηκε για να γλιτώσει απ’ τα χρέη και την εξαθλίωση και το σενάριο ακουμπά σε όλες τις πτυχές της περιόδου αυτής απλώνοντας απανωτές γλυκές αλλά γνήσιες πινελιές γύρω απ’ την ζωής της και παρουσιάζοντας στον θεατή ένα ειλικρινές κάδρο, δίχως να ωραιοποιεί την σκληρότητα και τις αδυναμίες των δύο χαρακτήρων. Σπουδαία δουλειά και δικαίως πήρε την υποψηφιότητα στα όσκαρ για διασκευασμένο σενάριο, ενώ το είχαν ήδη αναγνωρίσει 27 ενώσεις κριτικών ανά την Αμερική. Το ίδιο ισχύει και για τους 2 πρωταγωνιστές… τους αποθέωσαν οι κριτικοί παντού με υποψηφιότητες και βραβεία!

Μπορεί να  μην είναι η μεγάλη ταινία για φέτος, αλλά η πιο τίμια πιθανότατα είναι!!

 

 Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.            

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/