«ΤΑ ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»: Παγωμένη ψυχή, κομματιασμένη καρδιά…

2021-01-19 22:01

Πόσο πόνο αντέχει μια ψυχή και σε πόσα κομμάτια άραγε διαλύεται η καρδιά μιας γυναίκας, όταν την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της βρεθεί από τον παράδεισο στην κόλαση, χάνοντας το πιο πολύτιμο κομμάτι της; Πόσους βαθμούς κάτω απ’ το μηδέν  θα παγώσει η ψυχή της την στιγμή της τρομερής τραγωδίας; Οι απαντήσεις βρίσκονται στο βλέμμα των ματιών της Βανέσα Κίρμπι, αποτυπώνονται με τον πιο σκληρό τρόπο και θα σε συνοδεύουν για πολύ καιρό… τουλάχιστον μέχρι την βραδιά απονομής των όσκαρ!

Dvd-trailers

Ξεκινώντας από το εντυπωσιακό 24’ μονόπλανο, με την χαρά και την αφέλεια των πρωταγωνιστών για τον ερχομό του νέου μέλους, την απότομη στροφή σε αγωνία και την κατάληξη με την κάθοδο στο σκοτάδι της τραγωδίας, έχεις πάρει ήδη μια γεύση του τι σημαίνει να σε στριμώχνουν στον καναπέ και να σε αρπάζουν απ’ το λαιμό… ευτυχώς για σένα εκείνη την στιγμή επιλέγει ο Ούγγρος σκηνοθέτης  Κoρνέλ Μούντρουτσο να ρίξει τους τίτλους έναρξης για την ταινία του!

Οι επιδράσεις του γεγονότος στην μητέρα, στον πατέρα, στην σχέση τους, αλλά και στον οικογενειακό περίγυρο, είναι η δεύτερη πράξη του δράματος. Κεντρικό πρόσωπο βέβαια είναι η ήδη βραβευμένη για την ερμηνεία της στο φεστιβάλ της Βενετίας Βανέσα Κίρμπι και ο αβανταδόρικος ρόλος που της χάρισε ο σκηνοθέτης κι εκείνη με την σειρά της παρέδωσε μια ερμηνεία τόσο ιδιαίτερη και τόσο ξεχωριστή που οδηγεί τον θεατή να την θαυμάσει και να συμπορευτεί μαζί της στον σιωπηλό Γολγοθά της. Αυτό είναι άλλωστε και το ζητούμενο της ταινίας, γιατί ουσιαστικές απαντήσεις για την διαχείριση τέτοιου βιώματος και πένθους δεν θα βρεις, παρά μια κάποια λύτρωση στο φινάλε της δίκης για την άτυχη επίσης μαία.

 Εξαιρετικός και ο Σάια ΛαΜπεφ με δυνατές στιγμές στα ξεσπάσματά του, ενώ η 88χρονη πεθερά του Έλεν Μπέρνστιν, πολώνει το κλίμα εξαρχής με την ταξική δυσφορία της για τον Ούγγρο γαμπρό της, ενώ στην συνέχεια με την τοξική της συμπεριφορά βάζει κι εκείνη το λιθαράκι της για την καταστροφή της σχέσης και της σαθρής γέφυρας που ενώνει το ζευγάρι… θα πάρει την υποψηφιότητα β’ γυναικείου και μόνο για αυτό!

Πιθανολογώ 2 υποψηφιότητες στα όσκαρ για Κίρμπι και Μπέρνστιν, αλλά βάλτε στα υπόψην και την υπέροχη μουσική επένδυση απ’ τον Χάουαρντ Σορ.

Υ.Γ.:: Ναι, «Θα χυθεί αίμα» μεταξύ, Κίρμπι και Φ. Μακ Ντόρμαντ την βραδιά των όσκαρ!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/