ΤΑ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

2017-02-02 08:41

Το φετινό όσκαρ καλύτερης ταινίας θα πάει όπως όλοι έχουμε καταλάβει στο μιούζικαλ «La la land»… και δικαίως! Ωστόσο υπήρξαν στο παρελθόν μιούζικαλ που είτε είχαν καταφέρει αντίστοιχα να σηκώσουν το τιμημένο, είτε όχι,  έχουν μείνει χαραγμένα ανεξίτηλα στη μνήμη μας και στην ιστορία του παγκόσμιου σινεμά… ακολουθούν τα 3 αγαπημένα μας!

 

WEST SIDE STORY (1961)

Wikipedia

Αν  τα 10 όσκαρ που απέσπασε η ταινία σε αφήνουν παγερά αδιάφορο, η μουσική και τα τραγούδια της σε ζεσταίνουν και σε ξεσηκώνουν… θες δεν θες! Οι δύο σκηνοθέτες του έδωσαν νέα πνοή στο μιούζικαλ, μοιράστηκαν το όσκαρ, δίχως να ευχαριστήσουν ένας τον άλλο το βράδυ της απονομής!

Υ.Γ.: Έχεις σιγοτραγουδήσει το «America»…

 

«The Rocky Horror Picture Show» (1975)

cinematerial

Το μιούζικαλ με τους πιο πιστούς και φανατικούς οπαδούς, το απόλυτο cult classic σε μεταμεσονύχτιες προβολές… αν το έχεις ζήσει, καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάω! Απέτυχε παταγωδώς εισπρακτικά όταν προβλήθηκε, οι οπαδοί της όμως εξακολουθούν να οργανώνουν προβολές, εξοπλισμένοι με κουβάδες νερού, αλεύρι και αβγά! Ύμνος για b- movies ταινίες τρόμου και τραγούδια που σε ξεσηκώνουν να χορέψεις μέσα στην αίθουσα!!

Υ.Γ.: Έχεις τραγουδήσει ξεσαλωτικά  το «Time Warp»…

«Η Παράσταση Αρχίζει» (1980)

Soulpie

All that jazz με φελλινικές πινελιές με την πιο εντυπωσιακή αποτύπωση του θανάτου χορευτικά! Ο έρωτας, η ζωή κι ο θάνατος αποτυπωμένα με άψογο στυλ και την φωτεινή αισθητική των 80’s. Φορτωμένο με Χρυσό Φοίνικα και 4 όσκαρ…

Υ.Γ.: Έχεις χορέψει το ομώνυμο κομμάτι με παρτενέρ την σφουγγαρίστρα…

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.