ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ ΑΔΕΡΦΕΣ ΜΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ!

2015-10-19 17:20

Το Αλφα του Κενταύρου μια νυχτιά
με το παλλινώριο πήρα κάτου.
Μου 'πες με φωνή ετοιμαθανάτου:
«Να φοβάσαι τ' άστρα του Νοτιά».

Ν. Καββαδίας, «Σταυρός του Νότου»

Πού να ‘ξερε ο έρμος Καββαδίας το 1947 όταν έγραφε για το 3ο πιο φωτεινό αστέρι του ουρανού, ότι ο συγκεκριμένος πλανήτης θ’ αποτελούσε το 2009 σκηνικό για την ταινία «Άβαταρ» του Τ. Κάμερον και θα  ξυπνούσε ξανά τα όνειρα για την αποίκηση ανθρώπων σ’ έναν άλλο πλανήτη!

 Ως τις 4 Νοεμβρίου 2013 οι αστρονόμοι είχαν ανακοινώσει πως τα στοιχεία που συνέλεξαν από τη διαστημική αποστολή Kepler ανεβάζουν τον αριθμό των κατοικήσιμων πλανητών στον γαλαξία μας σε 40 δισεκατομμύρια!! Υπάρχει ένα «μικρό» πρόβλημα μόνο… ένα διαστρικό διαστημόπλοιο που θα μπορούσε να ξεπεράσει το Voyager σε ταχύτητα  κατά 5 φορές, για να φτάσει στο Άλφα του Κενταύρου, θα χρειαστεί τουλάχιστον 26.000 χρόνια!!! Οπότε μένουμε στα όνειρα και τις πετυχημένες ή αποτυχημένες κινηματογραφικές απόπειρες αποίκησης…

Ξεκινάω ταξίδι μοναχά για πάρτυ σας… δέστε την ζώνη σας και φύγαμε! Διευκρινίζω ότι μετά την αποβίβαση, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

 

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ (1902)

153vorini

O πρωτοπόρος Ζ. Μελιές δημιουργεί  την πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας, βασιζόμενος στα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας Από τη Γη στη Σελήνη του Ι. Βερν και «Άνθρωποι στην Σελήνη» του Χ. Γουέλς. Έξι αστροναύτες μπλέκουν σε περιπέτειες με τους Σεληνάνθρωπους με το που πατάνε το πόδι τους στο φεγγάρι και κρατούν σε αγωνία τους θεατές για 14 λεπτά περίπου, όσο δηλαδή είναι η διάρκεια της ταινίας…

Υ.Γ.: Παρακαλούνται οι επιβάτες με προορισμό την Σελήνη να εξέλθουν…

 

ΑVΑΤΑR (2009)

animatie

Σ’ έναν απ’ τους πλανήτες στο Άλφα Κενταύρου, πεζοναύτης - αστροναύτης ερωτεύεται το πανύψηλο θηλυκό ανθρωποειδές και προσπαθεί να σώσει τον πλανήτη μαζί με τον έρωτα του. Υπερθέαμα σε 3D διαστάσεις με οικολογικά και αντιμιλιταριστικά μηνυματάκια και ο όρος «κινηματογραφική εμπειρία» ξαναεμφανίζεται στο λεξιλόγιο των σινεφίλ ύστερα από 107 χρόνια με την υπογραφή του Τ. Κάμερον.

Υ.Γ.: Παρακαλούνται οι επιβάτες με προορισμό τον πλανήτη Πανδώρα να εξέλθουν…

 

Η ΔΙΑΣΩΣΗ (2015)

empireonline

Αστροναύτης στον πλανήτη Άρη μόνος, ψάχνει και ψάχνεται, ανακαλύπτοντας την κυριολεκτική διάσταση της φράσης  «Παίζει πολύ μοναξιά εκεί έξω»! Ο Ρ. Σκοτ σκηνοθετεί τον ξεχασμένο απ’ τους συντρόφους του στον κόκκινο πλανήτη Μ. Ντέιμον και απαντά στο ερώτημα για το αν θα μπορούσε ο άνθρωπος να επιβιώσει στον Άρη με εξαιρετικά τεκμηριωμένο τρόπο.

Υ.Γ.: Παρακαλούνται οι επιβάτες με προορισμό τον πλανήτη Άρη να εξέλθουν…

 

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ (1968)

rockisdead

Τρεις ατυχείς  αστροναύτες μεταφέρονται από ατύχημα στο έτος 2673, ενώ και το σκάφος τους  συντρίβεται σε άγνωστο πλανήτη, που κατοικείται από νοήμονες πιθήκους.  Ο μοναδικός που θα επιζήσει, θα ανακαλύψει ότι βρίσκεται στον πλανήτη Γη , όπως θα ‘ναι στο μέλλον… ουπς! Πρωταγωνιστεί ο Τ. Ίστον που τραβά τα πάνδεινα εκεί μεν, φέρνει  απ’ τα ταμεία των κινηματογράφων 360.000.000 $ εισπράξεις δε…

Υ.Γ.: Παρακαλούνται οι επιβάτες με προορισμό τον πλανήτη των πιθήκων να εξέλθουν… το πλήρωμα και ο γράφων επιστρέφουν στον πλανήτη Άρη!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/