«ROMA»: Ωδή στην γυναικεία φύση!

2018-12-18 16:13

Το αεροπλάνο θα σε ταξιδέψει χρονικά στην ιστορία του Μεξικού της δεκαετίας του 70 με πιλότο τα μάτια μιας Γυναίκας….ακούγεται κάπως ποιητικό, αλλά αυτό ακριβώς είναι η ταινία: ΠΟΙΗΜΑ! Καλλιτεχνικά και αισθητικά αγγίζει τα όρια του αριστουργήματος και δικαίως θα το χαρακτηρίσεις έργο τέχνης. Η ιστορία της σε ξεγελά με τον αρχικά νωχελικό ρυθμό της σε οικία προσωπικά μονοπάτια της εποχής μας, πριν σε παρασύρει όπως σε βρίσκει χαλαρωμένο στην δίνη της Ιστορίας, της τραγωδίας των ηρώων και την κάθαρση των κυμάτων της θάλασσας… πάλι ποιητικό ακούγεται, αλλά δεν γίνεται αλλιώς!


Newsweekespanol

Από την αφίσα της και μόνο θα καταλάβεις ότι δεν θα δεις μία ακόμα ασπρόμαυρη ταινία, αλλά μια σε πρωτόγνωρη απόχρωση του γκρι, ενώ αν μπεις στον κόπο να χρονομετρήσεις την αρχική μαγική πρώτη σκηνή με τα νερά στα πλακάκια της αυλής θα δεις ότι κρατά 4 ακριβώς λεπτά… και τεχνικά δηλαδή μελετημένο και άψογο! Οι εικόνες σε πλημμυρίζουν και νιώθεις ότι σου ψιθυρίζουν, ενώ τα συναισθήματα αγάπης και καλοσύνης  της πρωταγωνίστριας σου χαϊδεύουν τ’ αυτιά σαν γλυκιά μελωδία… είπαμε, ποίημα!

Ναι, η μορφή και η έννοια της Γυναίκας είναι σε πρώτο πλάνο και πρωταγωνιστεί σε σκέψεις, συναισθήματα και καμπές της ιστορίας του Κουαρόν. Γλυκές, αστείες και τραγικές στιγμές συνδέονται με το μυαλό και την καρδιά του όντος που φέρνει και προστατεύει την ζωή σε αυτόν τον πλανήτη. Εκεί που οι άντρες παραπατούν με τις θιβετιανές ασκήσεις, οι γυναίκες τις εκτελούν για πλάκα!

Οι σκέψεις και μόνο που σου δημιουργεί με τα ερεθίσματα των εικόνων (περιττώματα σκύλου, οι 3 εμφανίσεις του αεροπλάνου κλπ), αρκούν για να φας όλο το βράδυ με την παρέα σου συζητώντας ατελείωτα. Όσο γι αυτούς που θα την χαρακτηρίσουν βαρετή, μην εκπλαγείτε… έχουμε ρίξει όλοι τόσο πια τα αισθητικά μας κριτήρια που τέτοιες ταινίες μας ξενίζουν και μας κάνουν να νοιώθουμε άβολα. Πώς να παραδεχτείς ότι τρως σανό δίχως να διαμαρτύρεσαι;… Δύσκολο!

Τι μένει λοιπόν;…Να δούμε αν ένα ποίημα μπορεί να πάρει και όσκαρ! Επειδή το αξίζει ας γίνει πράξη!!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος. 

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/