Revenant (Η Επιστροφή): Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

2016-01-21 00:01

Όταν οι παραγωγοί μιας ταινίας ακουμπούν τα ωραία τους 135.000.000 $ σ’ έναν άνθρωπο, προφανώς και θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, θεμιτά κι αθέμιτα, για να μην έχουν τουλάχιστον χασούρα. Ασφαλώς κι έχουν υπάρξει περιπτώσεις οικονομικής καταστροφής ολόκληρων στούντιο παραγωγής από τέτοια ρίσκα… μην χαμογελάτε χαιρέκακα τώρα, σας βλέπω! Όλοι οι σινεφίλ έχουμε μια απέχθεια για τα τερτίπια και τις απατεωνιές του συστήματος στην αμερικάνικη βιομηχανία, εδώ όμως το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα σε αναγκάζει να τους βγάλεις το καπέλο και ν’ αναφωνήσεις βγαίνοντας απ’ την αίθουσα: «Εντάξει, είδαμε ΤΑΙΝΙΑΡΑ!».

cinefreaks

Θα πάρει ο Λεονάρντο επιτέλους το όσκαρ;… Νταξ, αν δεν το πάρει δεν θα πάθουμε και σπασμούς, καθώς  και οι άλλοι 4 υποψήφιοι είναι εξαιρετικοί! Αυτό που με ξεπερνάει όμως είναι η εμπάθεια κάποιων δήθεν σινεφίλ, που τα κόμπλεξ τους δεν τους επιτρέπει ν’ απολαύσουν μια πολύ καλή ερμηνεία του Ντι Κάπριο!! Χλευάζουν κι απαξιώνουν έναν ηθοποιό που εμφανίζεται από τα 11 έτη του στο σινεμά και πρωταγωνίστησε σε 28 ταινίες!!! Το  star system λατρεύει τους ηθοποιούς που ακτινοβολούν και τους προωθεί με όλα τα μέσα γιατί κλέβει ένα μέρος της λάμψης τους και κρύβει έτσι πολλές απ’ τις σκοτεινές πλευρές του. Η χολή και ο σαρκασμός βέβαια δεν ξεκινούν απ’ το υποκριτικό ταλέντο του Ντι Κάπριο… ξεκινούν απ’ τη Σούλα! Ναι, αυτήν που δεν του ρίχνει ούτε ματιά, ενώ ο μισητός Leonardo έχει στα πόδια του με μια ματιά όλα τα μοντέλα της Victoria Secret… τρομερό κριτήριο, έτσι;!!!

Το όσκαρ ανήκει στην ομάδα που έφτιαξε μια ταινία σαν πίνακα ζωγραφικής, όπου ο νατουραλισμός και η ποιητικότητα των εικόνων, ξεπηδώντας μέσα από χιονισμένα τοπία της φύσης με τους ηθοποιούς να εμπεριέχονται σ’ αυτόν τον πίνακα. Βάλε τώρα και το εξωπραγματικό εκείνου που επιστρέφει απ’ τους νεκρούς, αρνούμενος να εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο και παλεύει με όλα τα στοιχεία της φύσης προκειμένου να εκδικηθεί και δένει ένα «γλυκό» αντίστοιχου μεγέθους με εκείνο που γευτήκαμε όταν είδαμε το «Αποκάλυψη Τώρα». Ινάριτου, Λουπέζκι, Σακαμότο, Γουέστ… η Μπάγερν Μονάχου του κινηματογράφου!

Ο Τ. Χάρντι, παρά την εξαιρετική του εμφάνιση στο «Δίδυμοι θρύλοι», ατύχησε λόγω μετριότατου σεναρίου. Εδώ όμως ενσαρκώνει το Κακό τόσο υποβλητικά, που σου σηκώνει την τρίχα! Δικαίως πήρε την υποψηφιότητα για όσκαρ β’ αντρικού ρόλου…

Επιμύθιο: Ποντάρεις τα λεφτά σου στην ρέντα του Ινάριτου μεν, με τέτοιου μεγέθους καλλιτέχνες τα εξασφαλίζεις δε! Και το ευχαριστιόμαστε όλοι μαζί!!

Μην στερήσετε απ’ τον εαυτό σας μια τέτοια ταινία… άχαστη!!! 

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη