Revenant (Η Επιστροφή): Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

2016-01-21 00:01

Όταν οι παραγωγοί μιας ταινίας ακουμπούν τα ωραία τους 135.000.000 $ σ’ έναν άνθρωπο, προφανώς και θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, θεμιτά κι αθέμιτα, για να μην έχουν τουλάχιστον χασούρα. Ασφαλώς κι έχουν υπάρξει περιπτώσεις οικονομικής καταστροφής ολόκληρων στούντιο παραγωγής από τέτοια ρίσκα… μην χαμογελάτε χαιρέκακα τώρα, σας βλέπω! Όλοι οι σινεφίλ έχουμε μια απέχθεια για τα τερτίπια και τις απατεωνιές του συστήματος στην αμερικάνικη βιομηχανία, εδώ όμως το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα σε αναγκάζει να τους βγάλεις το καπέλο και ν’ αναφωνήσεις βγαίνοντας απ’ την αίθουσα: «Εντάξει, είδαμε ΤΑΙΝΙΑΡΑ!».

cinefreaks

Θα πάρει ο Λεονάρντο επιτέλους το όσκαρ;… Νταξ, αν δεν το πάρει δεν θα πάθουμε και σπασμούς, καθώς  και οι άλλοι 4 υποψήφιοι είναι εξαιρετικοί! Αυτό που με ξεπερνάει όμως είναι η εμπάθεια κάποιων δήθεν σινεφίλ, που τα κόμπλεξ τους δεν τους επιτρέπει ν’ απολαύσουν μια πολύ καλή ερμηνεία του Ντι Κάπριο!! Χλευάζουν κι απαξιώνουν έναν ηθοποιό που εμφανίζεται από τα 11 έτη του στο σινεμά και πρωταγωνίστησε σε 28 ταινίες!!! Το  star system λατρεύει τους ηθοποιούς που ακτινοβολούν και τους προωθεί με όλα τα μέσα γιατί κλέβει ένα μέρος της λάμψης τους και κρύβει έτσι πολλές απ’ τις σκοτεινές πλευρές του. Η χολή και ο σαρκασμός βέβαια δεν ξεκινούν απ’ το υποκριτικό ταλέντο του Ντι Κάπριο… ξεκινούν απ’ τη Σούλα! Ναι, αυτήν που δεν του ρίχνει ούτε ματιά, ενώ ο μισητός Leonardo έχει στα πόδια του με μια ματιά όλα τα μοντέλα της Victoria Secret… τρομερό κριτήριο, έτσι;!!!

Το όσκαρ ανήκει στην ομάδα που έφτιαξε μια ταινία σαν πίνακα ζωγραφικής, όπου ο νατουραλισμός και η ποιητικότητα των εικόνων, ξεπηδώντας μέσα από χιονισμένα τοπία της φύσης με τους ηθοποιούς να εμπεριέχονται σ’ αυτόν τον πίνακα. Βάλε τώρα και το εξωπραγματικό εκείνου που επιστρέφει απ’ τους νεκρούς, αρνούμενος να εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο και παλεύει με όλα τα στοιχεία της φύσης προκειμένου να εκδικηθεί και δένει ένα «γλυκό» αντίστοιχου μεγέθους με εκείνο που γευτήκαμε όταν είδαμε το «Αποκάλυψη Τώρα». Ινάριτου, Λουπέζκι, Σακαμότο, Γουέστ… η Μπάγερν Μονάχου του κινηματογράφου!

Ο Τ. Χάρντι, παρά την εξαιρετική του εμφάνιση στο «Δίδυμοι θρύλοι», ατύχησε λόγω μετριότατου σεναρίου. Εδώ όμως ενσαρκώνει το Κακό τόσο υποβλητικά, που σου σηκώνει την τρίχα! Δικαίως πήρε την υποψηφιότητα για όσκαρ β’ αντρικού ρόλου…

Επιμύθιο: Ποντάρεις τα λεφτά σου στην ρέντα του Ινάριτου μεν, με τέτοιου μεγέθους καλλιτέχνες τα εξασφαλίζεις δε! Και το ευχαριστιόμαστε όλοι μαζί!!

Μην στερήσετε απ’ τον εαυτό σας μια τέτοια ταινία… άχαστη!!! 

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/