ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ…

2015-06-25 08:46

Σινεμαδάκι με κλιματιστικά στο φουλ ή σε κήπο με γιασεμιά κάτω απ’ τον έναστρο ουρανό; Άλλο ένα ρητορικό ερώτημα όταν ζεις σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο που λέγεται Ελλάδα! Ξέρω τουρίστες απ’ την Κεντρική Ευρώπη που έχουν στο πρόγραμμά τους περνώντας από Αθήνα, το πρωί να κανονίζουν επίσκεψη στην Ακρόπολη και το βράδυ καλοκαιρινό σινεμά στο Θησείο ή στη Πλάκα…  λογικό!!

Αν ψάχνετε μια καλή δικαιολογία για να πείσετε το παρεάκι σας για καλοκαιρινό σινεμά, σας έχω ήδη 3 έτοιμες… ναι, για εσάς δουλεύω! Υπάρχουν κάποιες σπουδαίες ταινίες που σας «ξέφυγαν» μέσα στο χειμώνα και ήρθε η ώρα να τις τιμήσετε!! Ζακέτα να πάρετε…

 

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

athinorama 

Ένα διήγημα του Α. Καμύ παίρνει σάρκα και οστά, με στοιχεία από γουέστερν, υπαρξιακές σκέψεις και πολιτικές πινελιές. Ένας ύμνος στον ανθρώπινο αγώνα να βρει την θέση του στο νέο κόσμο, δίχως να ποδοπατήσει τις ηθικές του αξίες. Ο Β. Μόρτεσεν στο ρόλο του δασκάλου, θα σας συγκινήσει με την υπέροχη ερμηνεία του καθώς σηκώνει στους ώμους του, ως άλλος Άτλας, την δραματική κορύφωση του δράματος.

 

ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

imbd

Ο βαμπιρικός μύθος ανανεώνεται απρόσμενα μέσα από μια ιστορία αγάπης προερχόμενη απ’ την Ιρανή Α. Αμιρμπούρ. Εξαιρετική ατμόσφαιρα στο ασπρόμαυρο φόντο της «Κακιάς πόλης», με καταλυτική χρήση της μουσικής και υπνωτιστικό στυλ κινηματογράφησης. Εκεί που τα αγόρια μπερδεύονται, τα κορίτσια παίρνουν την κατάσταση στα δόντια τους!

 

ΛΕΥΚΟΣ ΘΕΟΣ

Sodeia

Αλληγορική δανέζικη ταινία γύρω απ’ τις ταξικές διαφορές, τον ρατσισμό και την εξέγερση των καταπιεσμένων, όσο και βαθιά συγκινητική στα σημεία που τονίζεται η σχέση του κοριτσιού με το σκύλο. Ο σκηνοθέτης σε αναγκάζει να πάρεις θέση απέναντι στην πολιτική εκμετάλλευση, την εναντίωση και την αλληλεγγύη σε όσους υφίστανται την βία μιας σκληρής και αποστειρωμένης κοινωνίας. Ιδανική για τα βράδια που νοιώθετε ως Έλληνες οι παρείσακτοι της Ευρώπης!

Υ.Γ.: Χαλαρώστε κι απολαύστε το καλοκαιράκι, ακόμα κι απ’ το Μπαλκονήσι σας! Ραντεβού τον Σεπτέμβρη…

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.