«QUO VADIS, AIDA?»: Σπαραχτικό και καθηλωτικό…

2021-10-26 16:07

Με χαρακτήρα ελληνικής τραγωδίας, ρυθμό αμερικάνικου θρίλερ και μια συγκλονιστική πρωταγωνίστρια απ’ την Σερβία (Γιάσνα Τζούρισιτς) αναβιώνει στιγμές απ’ την πλέον αποτρόπαια Ευρωπαϊκή σφαγή αθώων σε εμφύλιο πόλεμο στην Σρεμπρένιτσα και υπενθυμίζει εμφατικά σε όλους μας ότι οι μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας, όσο κι αν αποσιωπούνται είναι χαραγμένες στις μνήμες αυτών που πάντα θα κραυγάζουν στον θρήνο τους την αλήθεια για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων, είτε κλείνουμε τ’ αυτιά, είτε όχι, το χώμα είναι εκεί ποτισμένο απ’ το άδικο αίμα και τα μάτια που δεν έχουν σταματήσει να το τιμούν με τα δάκρυά τους. Είστε έτοιμοι να πονέσετε για την αλήθεια;…

Subs4free

Όταν πιάνεις τον εαυτό σου να έχει ταχυπαλμία, αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις παρασυρθεί πλήρως απ’ τον καταιγιστικό ρυθμό που αριστοτεχνικά έχει καταφέρει η Βόσνια σκηνοθέτης Γιασμίλα Ζμπάνιτς. Η κάμερα τρέχει να σώσει ότι δεν σώζεται πίσω απ’ την μεταφράστρια που σε διπλό ρόλο διαπραγματεύτριας βλέπει την γη να χάνεται κάτω απ’ τα πόδια της για τους συμπατριώτες της και την οικογένειά της. Δίνει την μάχη με νύχια και δόντια, εξαντλεί κάθε ιδέα και πιθανότητα αγνοώντας ότι το παιχνίδι θανάτου δεν είχε διέξοδο, γιατί ήταν στημένο με τρισάθλιους και ξετσίπωτους Ολλανδούς διαιτητές. Νοιώθεις να ασφυκτιάς και να αγανακτείς καθώς ανακαλύπτεις μαζί της ότι οι ελπίδες ήταν φρούδες, νοιώθεις απόγνωση βλέποντας την φρίκη να πλησιάζει. Μα δεν είναι κερδισμένο το στοίχημα της ταινίας, να ξέρεις δηλαδή το φινάλε και να σε φέρνει σε τέτοιο σημείο;… Αυτονόητη η απάντηση!

Η αλήθεια έπρεπε να ειπωθεί γιατί δίχως αυτήν δεν θα χτιστούν οι γέφυρες της αλληλεγγύης και δεν θα χαραχτούν τα μονοπάτια της συμφιλίωσης ενότητας γι αυτούς τους ανθρώπους εκεί. Η τέχνη του κινηματογράφου βάζει εδώ κάτι παραπάνω από ένα λιθαράκι… χαρίζει τα θεμέλια για την σωτηρία της ψυχής τους.

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/