Προσμονή-Τόλης Αναγνωστόπουλος, εκδόσεις Πνοή

2018-02-13 16:59

Προσμονή

Κάθε μέρα το ίδιο δρομολόγιο: Από το χώρο φιλοξενίας στην παραλία και πάλι πίσω. Με αφήνουν αυτοί με τις στολές. Μια ακόμα χαροκαμένη θα σκέφτονται. Άστους να λένε, εσύ έχεις επιζήσει. Μου το είχες υποσχεθεί, όταν γινόταν η επιλογή. Προτεραιότητα παιδιά με μανάδες, όλοι οι άλλοι χώρια. Καμία Συνθήκη δεν προστατεύει ερωτευμένους, κανένας δουλέμπορος δεν συγκινείται. Μόνο το χρήμα. Αναγκαία όχι όμως ικανή συνθήκη για ζωή. Βλέπω τα πτώματα που ξεβράζει η θάλασσα καθημερινά. Δεν είσαι εσύ ανάμεσά τους. Ακόμα. Και εγώ πετάω στη θάλασσα που μας χωρίζει το μπουκάλι με το ίδιο μήνυμα πάντα: Σ’αγαπώ.

 

Σύντομο βιογραφικό

Ο Τόλης Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Σπούδασε Διοίκηση Νοσοκομείων και έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Οικονομικά της Υγείας. Δεν περιμένει την ανάπτυξη ούτε την έμπνευση. Γράφει ασταμάτητα, ικανοποιώντας τη μεγάλη του επιθυμία, αφήνοντας ταυτόχρονα ήσυχους τη γυναίκα και τα δύο του αγόρια. Δεν γράφει πολύ αισιόδοξα, αλλά με δόσεις χιούμορ. Πυρήνας των ιστοριών του είναι η φιλία, στην οποία πιστεύει πολύ. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά.

Προτιμά το βουνό από τη θάλασσα, το ποδήλατο από το αυτοκίνητο, τη lowbap μουσική από τη ροκ.

Αρθρογραφεί στο κοινωνικό δίκτυο για το βιβλίο «Bookia». Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα «Ένας ή Κανένας» από τις εκδόσεις «Το Ανώνυμο Βιβλίο», τον Μάρτιο του 2016. Το βιβλίο του «Βαθύ ρήγμα» αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πνοή.

 

Επικοινωνία:

tolisanagnos@gmail.com

Logo

www.ekdoseispnoi.gr/index.php/el/