«PROMISING YOUNG WOMAN»: Σεναριακή σταυροβελονιά!

2021-03-24 21:55

Μ’ ένα σενάριο κομψοτέχνημα που χρησιμοποιεί τρεις διαφορετικές τεχνικές με τόσο αριστουργηματικό τρόπο, δικαίως κερδίζει την θέση της η ταινία στις καλύτερες της χρονιάς. Βάλε στα ατού της την τρομερή ερμηνεία της Κ. Μάλιγκαν, την ευφυέστατη επιλογή τραγουδιών και την τρομερή δουλειά στην φωτογραφία με την εναλλαγή χρωμάτων, για να καταρρεύσουν οι όποιες αμφιβολίες των πιο σκληροπυρηνικών! Αποτελεί δε την  καλύτερη εκπρόσωπο του κινήματος «me too» , την πιο κατάλληλη στιγμή… για να μην πω η καλύτερη εκδίκηση!

Printerest

Η Κ. Μάλιγκαν δεν φορά κίτρινη φόρμα και δεν κρατάει σπαθί όπως η «Νύφη», είναι όμως εξίσου σκοτεινή και σφάζει με το βαμβάκι με βλέμμα και γλώσσα που τσακίζει, οδηγώντας τους ανύποπτους μάτσο εραστές της δεκάρας και της εκμετάλλευσης σε παρακάλια συγχώρεσης! Δεν υπάρχει στάλα αίμα, ούτε ίχνος συναισθήματος στην πορεία εκδίκησης που έχει επιλέξει κι όταν η μοίρα θα την οδηγήσει με τραγικό τρόπο μπροστά στον αρχικό της στόχο δεν θα το σκεφτεί δεύτερη φορά... όποιον πάρει ο Χάρος! Πέρασαν αρκετά χρόνια απ’ όταν βραβεύτηκε για το «An education» , αλλά τώρα που της δόθηκε η ευκαιρία την άρπαξε για να μας θυμίσει πόσο ταλέντο έχει ως ερμηνεύτρια υψηλών απαιτήσεων, με τον υπόγειο θυμό που όταν ξεχειλίζει και μετατρέπεται σε υφαιστειακή οργή να σε τρομάζει και να μαζεύεσαι κουλουριασμένος στον καναπέ σου!

Η Έ. Φένελ κερδίζει όσκαρ έμπνευσης με το σενάριο της, υψηλό δείγμα σταυροβελονιάς με τρεις κλωστές όπου η καθεμία αντιπροσωπεύει κι ένα κινηματογραφικό είδος: από την κόκκινη για το θρίλερ, στη ροζ για το πρόσκαιρο ρομάντζο και τελικά στη μαύρη για την κυνική κωμωδία. Χαζεύεις κυριολεκτικά με την άνεση που εναλλάσσεται, έχοντας ολοκληρώσει κάθε φορά το κεφάλαιο που έχει χτίσει στο μυαλό της, αλλά και τον τρόπο που θα το στήσει κινηματογραφικά για να σε αιφνιδιάσει!

Οι αμαρτίες των δήθεν «καλών παιδιών» που από αφέλεια ή από κουτοπονηριά εκμεταλλεύονται καταστάσεις και ξεσκίζουν ανθρώπινες ψυχές θα πληρωθούν μέχρι τελευταίας δεκάρας κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα και τα χάχανα θα γίνουν γοερά κλάματα, μην έχετε καμιά αμφιβολία. Η Νέμεσις πάντα βρίσκει τον δρόμο για να απονείμει δικαιοσύνη. Μην ξεχνάτε ότι είναι γένους θηλυκού κι έχει ένα λόγο παραπάνω…

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/