«Πάση θυσία»: Τράπεζες – Cowboys, σημειώσατε άσσο… ξερό!

2017-01-19 10:09

Έχουμε εδώ στην Ελλάδα τα προβλήματά μας, έχουν όμως και στην Αμερική τα θέματά τους. Εκεί είπαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, με αποτέλεσμα ήταν να βγάλουν τον Τραμπ πρόεδρο… για τόσο απελπισία μιλάμε! Αν είδες πέρσι το «99 σπίτια», έχεις ήδη καταλάβει πόσο άγριο έχει γίνει το παιχνίδι εκεί με τις τράπεζες… κι αν στα προάστια των πόλεων η κατάθλιψη και η απελπισία τους οδηγεί στην αυτοκτονία, στο Τέξας τα όπλα μπορεί και να σηκωθούν προς τους τραπεζίτες μας λέει ο σεναριογράφος Τέιλορ Σέρινταν! Μην χαμογελάς σαρδόνια, σε βλέπω…

British board

Πενία τέχνας κατεργάζεται… όπου τέχνη εδώ τοποθετούμε την ληστεία τράπεζας, δίχως να σε τσακώσουν! Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον σου δίχως λεφτά κι όταν έχεις ήδη πέσει στην παγίδα των τραπεζικών δανείων έχοντας υπογράψει τα ψιλά γράμματα τύπου hell or high water, δηλαδή θ’ αποπληρώνω πάση θυσία τις δόσεις, τότε μέλλον δεν υπάρχει… κι αν υπάρχει είναι μαύρο κι άραχνο! Οι επιπτώσεις της πενίας είναι αλυσιδωτές κι εκτός από γκρίνια φέρνουν και την διάλυση… οικογενειακή, κοινωνική και ψυχολογική. Ο Ντέιβιντ Μακένζι ποντάρει πολύ στον συναισθηματικό φορτισμό των ηρώων και τονίζει σχεδόν όλες τις σκηνές της ταινίας του μ’ αυτόν είτε πρόκειται για τις μεταξύ τους σχέσεις, είτε τις σκηνές δράσης.

Ο Τεξανός ranger που τους καταδιώκει στην μέση του πουθενά, σε τυφλούς αυτοκινητόδρομους σπαρμένους με τρισάθλια μοτέλ και σε τράπεζες που μυρίζουν Άγρια Δύση, είναι ο Τζεφ Μπρίτζες… χάρμα ιδέσθαι! Με την ερμηνεία του στολίζει την ταινία και βάζει γερές βάσεις πιθανόν για ένα όσκαρ… και δικαίως! Μ’ ένα άκρως ιδιαίτερο, ενίοτε μαύρο χιούμορ, δημιουργεί έναν χαρακτήρα που σημαδεύει την καρδιά καθώς βιώνει εσωτερικά έναν μικρό θάνατο λίγο πριν κλείσει την επαγγελματική του καριέρα, επιζητώντας την τελευταία επιβεβαίωση με κάθε κόστος.

Το μεγάλο ατού της ταινίας είναι αδιαμφισβήτητα το σενάριο… «ψιλοβελονιά» υψηλού επιπέδου, με τις πινελιές σασπένς, χιούμορ και συναισθηματικής ευαισθησίας να εναλλάσσονται αριστοτεχνικά.

Μην χάνεις χρόνο… βουρ στην σκοτεινή αίθουσα!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη