«Πάση θυσία»: Τράπεζες – Cowboys, σημειώσατε άσσο… ξερό!

2017-01-19 10:09

Έχουμε εδώ στην Ελλάδα τα προβλήματά μας, έχουν όμως και στην Αμερική τα θέματά τους. Εκεί είπαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, με αποτέλεσμα ήταν να βγάλουν τον Τραμπ πρόεδρο… για τόσο απελπισία μιλάμε! Αν είδες πέρσι το «99 σπίτια», έχεις ήδη καταλάβει πόσο άγριο έχει γίνει το παιχνίδι εκεί με τις τράπεζες… κι αν στα προάστια των πόλεων η κατάθλιψη και η απελπισία τους οδηγεί στην αυτοκτονία, στο Τέξας τα όπλα μπορεί και να σηκωθούν προς τους τραπεζίτες μας λέει ο σεναριογράφος Τέιλορ Σέρινταν! Μην χαμογελάς σαρδόνια, σε βλέπω…

British board

Πενία τέχνας κατεργάζεται… όπου τέχνη εδώ τοποθετούμε την ληστεία τράπεζας, δίχως να σε τσακώσουν! Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον σου δίχως λεφτά κι όταν έχεις ήδη πέσει στην παγίδα των τραπεζικών δανείων έχοντας υπογράψει τα ψιλά γράμματα τύπου hell or high water, δηλαδή θ’ αποπληρώνω πάση θυσία τις δόσεις, τότε μέλλον δεν υπάρχει… κι αν υπάρχει είναι μαύρο κι άραχνο! Οι επιπτώσεις της πενίας είναι αλυσιδωτές κι εκτός από γκρίνια φέρνουν και την διάλυση… οικογενειακή, κοινωνική και ψυχολογική. Ο Ντέιβιντ Μακένζι ποντάρει πολύ στον συναισθηματικό φορτισμό των ηρώων και τονίζει σχεδόν όλες τις σκηνές της ταινίας του μ’ αυτόν είτε πρόκειται για τις μεταξύ τους σχέσεις, είτε τις σκηνές δράσης.

Ο Τεξανός ranger που τους καταδιώκει στην μέση του πουθενά, σε τυφλούς αυτοκινητόδρομους σπαρμένους με τρισάθλια μοτέλ και σε τράπεζες που μυρίζουν Άγρια Δύση, είναι ο Τζεφ Μπρίτζες… χάρμα ιδέσθαι! Με την ερμηνεία του στολίζει την ταινία και βάζει γερές βάσεις πιθανόν για ένα όσκαρ… και δικαίως! Μ’ ένα άκρως ιδιαίτερο, ενίοτε μαύρο χιούμορ, δημιουργεί έναν χαρακτήρα που σημαδεύει την καρδιά καθώς βιώνει εσωτερικά έναν μικρό θάνατο λίγο πριν κλείσει την επαγγελματική του καριέρα, επιζητώντας την τελευταία επιβεβαίωση με κάθε κόστος.

Το μεγάλο ατού της ταινίας είναι αδιαμφισβήτητα το σενάριο… «ψιλοβελονιά» υψηλού επιπέδου, με τις πινελιές σασπένς, χιούμορ και συναισθηματικής ευαισθησίας να εναλλάσσονται αριστοτεχνικά.

Μην χάνεις χρόνο… βουρ στην σκοτεινή αίθουσα!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 
 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/