«Πάση θυσία»: Τράπεζες – Cowboys, σημειώσατε άσσο… ξερό!
Έχουμε εδώ στην Ελλάδα τα προβλήματά μας, έχουν όμως και στην Αμερική τα θέματά τους. Εκεί είπαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, με αποτέλεσμα ήταν να βγάλουν τον Τραμπ πρόεδρο… για τόσο απελπισία μιλάμε! Αν είδες πέρσι το «99 σπίτια», έχεις ήδη καταλάβει πόσο άγριο έχει γίνει το παιχνίδι εκεί με τις τράπεζες… κι αν στα προάστια των πόλεων η κατάθλιψη και η απελπισία τους οδηγεί στην αυτοκτονία, στο Τέξας τα όπλα μπορεί και να σηκωθούν προς τους τραπεζίτες μας λέει ο σεναριογράφος Τέιλορ Σέρινταν! Μην χαμογελάς σαρδόνια, σε βλέπω…
British board
Πενία τέχνας κατεργάζεται… όπου τέχνη εδώ τοποθετούμε την ληστεία τράπεζας, δίχως να σε τσακώσουν! Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον σου δίχως λεφτά κι όταν έχεις ήδη πέσει στην παγίδα των τραπεζικών δανείων έχοντας υπογράψει τα ψιλά γράμματα τύπου hell or high water, δηλαδή θ’ αποπληρώνω πάση θυσία τις δόσεις, τότε μέλλον δεν υπάρχει… κι αν υπάρχει είναι μαύρο κι άραχνο! Οι επιπτώσεις της πενίας είναι αλυσιδωτές κι εκτός από γκρίνια φέρνουν και την διάλυση… οικογενειακή, κοινωνική και ψυχολογική. Ο Ντέιβιντ Μακένζι ποντάρει πολύ στον συναισθηματικό φορτισμό των ηρώων και τονίζει σχεδόν όλες τις σκηνές της ταινίας του μ’ αυτόν είτε πρόκειται για τις μεταξύ τους σχέσεις, είτε τις σκηνές δράσης.
Ο Τεξανός ranger που τους καταδιώκει στην μέση του πουθενά, σε τυφλούς αυτοκινητόδρομους σπαρμένους με τρισάθλια μοτέλ και σε τράπεζες που μυρίζουν Άγρια Δύση, είναι ο Τζεφ Μπρίτζες… χάρμα ιδέσθαι! Με την ερμηνεία του στολίζει την ταινία και βάζει γερές βάσεις πιθανόν για ένα όσκαρ… και δικαίως! Μ’ ένα άκρως ιδιαίτερο, ενίοτε μαύρο χιούμορ, δημιουργεί έναν χαρακτήρα που σημαδεύει την καρδιά καθώς βιώνει εσωτερικά έναν μικρό θάνατο λίγο πριν κλείσει την επαγγελματική του καριέρα, επιζητώντας την τελευταία επιβεβαίωση με κάθε κόστος.
Το μεγάλο ατού της ταινίας είναι αδιαμφισβήτητα το σενάριο… «ψιλοβελονιά» υψηλού επιπέδου, με τις πινελιές σασπένς, χιούμορ και συναισθηματικής ευαισθησίας να εναλλάσσονται αριστοτεχνικά.
Μην χάνεις χρόνο… βουρ στην σκοτεινή αίθουσα!
Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.
Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!
Βραχεία λίστα
Κρατικών Βραβείων Κύπρου
Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους
"Σχολή μαθητευόμενων ποιητών
Για εκπαιδευτικούς σχολικής ηλικίας
Τι θα έλεγα στους μαθητές μου"
Ένα ολότελα μαγικό ταξίδι στη χώρα της ποίησης.
Μυστικά, τεχνικές και συμβουλές για να μεταλαμπαδεύεστε στους μελλοντικούς ομότεχνους. Βήμα βήμα. Από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι το τελικό κείμενο. Πώς από μια λέξη, από μια φευγαλέα κίνηση, μπορεί να γεννηθεί ένα ποίημα. Ένα οδοιπορικό στο μέρος όπου τ' ασήμαντα για πολλούς έχουν αξία. Είστε προσκεκλημένοι σε μια μεγάλη γιορτή, γεμάτη κέφι, χορό, μουσική!
Έναρξη: Εγγραφές όλο τον χρόνο
• Για εκπαιδευτικούς και για όσους εμπλέκονται με την ανατροφή των παιδιών (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 50 ευρώ - εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή της βεβαίωσης συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στα ποιήματα των εκπαιδευτικών
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751
ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ
Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη
Λίγα λόγια για το παραμύθι
"Αριάδνη, η νύχτα των Πεφταστεριών" του Θεοφάνη Θεοφάνους,
εικονογράφηση Ιωάννα Αθανασοπούλου - Ελληνοεκδοτική.
Όσα κι αν πέφτουν αστέρια,
μοναχά ένα χρειάζεσαι
για ν’ αλλάξεις τον κόσμο.
Η Αριάδνη, μια έμπειρη και γρήγορη αραχνομοδίστρα,
αργούσε να επιλέξει τι θα ήθελε από ένα πεφταστέρι.
Πάντα κάποιος την προλάβαινε.
Ποτέ, κανένα της όνειρο δεν γινόταν πραγματικότητα.
Μια μέρα, όμως, που ο θυμός της έκανε γκλιν γκλον
και η καρδιά της τικ τακ,
η Αριάδνη αποφάσισε να πλέξει ένα τεράστιο δίχτυ και…
Το βιβλίο περιλαμβάνει
Διαθεματικές Προτάσεις Δραστηριοτήτων
από την εκπαιδευτικό Μελίνα Ιντζέ.
Ένα παραμύθι ενσυναίσθησης.
Κάθε αντίτυπο του βιβλίου περιλαμβάνει
Πιστοποιητικό κυριότητας αληθινού αστεριού
Αποκτήστε το άμεσα: ellinoekdotiki.gr/gr/ekdoseis/i/ariadni-i-nuxta-twn-peftasteriwn
Πληροφορίες-παραγγελίες,
καθημερινά από τις 9.00 ως τις 17.00
στο 210-36.13.676
✉ info@ellinoekdotiki.gr
"Λέσχη παραμυθάδων"
Πώς ξεκινάμε να γράφουμε μια ιστορία; Πώς από μια λέξη, από μια φευγαλέα κίνηση, από έναν ήχο μπορεί να γεννηθεί ένα παραμύθι; Μυστικά, τεχνικές και συμβουλές προς μελλοντικούς ομότεχνους. Βήμα βήμα. Από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι το τελικό κείμενο. Ένα οδοιπορικό στο μέρος όπου τ' ασήμαντα έχουν αξία. Ελάτε να ξετυλίξουμε παρέα το κουβάρι των λέξεων που ενώνει τη γη με τον ουρανό.
Για παιδιά δημοτικού (Από Β΄ έως και ΣΤ΄ Δημοτικού) Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom) Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 5 εβδομαδιαίων συναντήσεων
Έναρξη: Εγγραφές όλο τον χρόνο Κόστος: 50 ευρώ (εφάπαξ) Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής Τo εργαστήριo συντονίζει ο Θεοφάνης Θεοφάνους Εγγραφές-πληροφορίες:
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751