«ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ»: Απαγωγή σεναρίου!

2018-12-24 12:04

Πολλά μπορούν να πάνε στραβά στην παραγωγή μιας ταινίας και πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος της απογοήτευσης όταν ξεκινάς μ’ ενθουσιασμό να δεις ταινία που περίμενες με προσμονή. Φανταστείτε τώρα την δυσάρεστη έκπληξη και το σοκ που θα υποστείτε όταν η πολυαναμενόμενη ταινία πάσχει στο σενάριο... ταινία του Φαραντί με σενάριο επιεικώς απαράδεκτο, είναι έκπληξη μεγατόνων! Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που το χάρισμα της σταυροβελονιάς στα 3 τελευταία του σενάρια ήταν που του χάρισε 2 όσκαρ, αναρίθμητα βραβεία ανά τον κόσμο και κυρίως την εκτίμηση κι αγάπη μας για τις ταινίες του. Έχετε ακούσει την έκφραση: «Το έγραψε πρόχειρα στο πόδι»; Αυτό ακριβώς θα δείτε!

 

Awards circuit

Όποιος έχει παρακολουθήσει έστω και 10’ λατινοαμερικάνικης δραματικής σειράς θα αναγνωρίσει όλα τα γνώριμα στοιχεία: μελοδραματισμός που ξεχειλίζει και σε μπουκώνει, άκυρες εξομολογήσεις, μυστικά που μαντεύουν παιδάκια προσχολικής ηλικίας, φολκλόρ που προκαλεί μειδίαμα και χάρτινοι χαρακτήρες επιπέδου χαρτοπετσέτας.

Η απόλυτη σπατάλη ενός εξαιρετικού καστ που όσο και να προσπαθεί δεν μπορεί να σώσει αυτή την ανυπαρξία σεναρίου. Ούτε καν το μυστικό της απαγωγής δεν σώνεται, όταν βλέπεις έναν απ’ τους πλέον αναγνωρίσιμους Ισπανούς ηθοποιούς, τον Τ. Λορέντε,  σε ρόλο κομπάρσου ενός κουρέα! Ήμαρτον βρε Φαραντί…

Όλοι το ξέρουμε ότι μπορεί καλύτερα, αλλά για γλυκά Χριστούγεννα προσπεράστε για να μην γίνουν πικρά Χριστούγεννα!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.