Όλα σού τα ΄μαθα, μα ξέχασα μια λέξη-Δημήτρης Μπουραντάς

2015-08-27 17:01

Όλα σου τα ΄μαθα, μα ξέχασα μια λέξη 

Δημήτρης Μπουραντάς

 

Το παραπάνω βιβλίο είναι ένα μυθιστόρημα με δύο βασικούς πρωταγωνιστές. Την φοιτήτρια Άννα και τον καθηγητή της Νίκο Αλεξίου. Στην προσπάθεια του καθηγητή να βοηθήσει την Άννα να ανακαλύψει τον πραγματικό της εαυτό που είναι θαμμένος στα μύχια της ψυχής της, τον δρόμο που θα ακολουθήσει για την ανοδική της πορεία στον τομέα των σπουδών της, αναπτύσσεται μεταξύ τους μια ιδιαίτερη σχέση. Τα συναισθήματα που την περιβάλλουν είναι αμφίδρομα. Τα όρια μεταξύ της φιλίας, του έρωτα και της συναδελφικότητας είναι πολύ λεπτά. Κανείς από τους δύο δεν είναι σε θέση να τα ξεχωρίσει. 

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα δεν ακολουθεί τα στερεότυπα μονοπάτια που χάραξαν πολλοί συγγραφείς. Η μυθιστορηματική γραφή συνδυάζεται άψογα με την διατύπωση βασικών εννοιών και θεωριών από την επιστήμη των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται τόσο η εγρήγορση του αναγνώστη όσο και η μεταφορά αρχών και αξιών που είναι απαραίτητες για την ορθή ανάπτυξη της προσωπικότητας. Με γλώσσα απλή και κατανοητή ο αναγνώστης <<βουτάει>> στα βαθύτερα σημεία της ιστορίας. Κατεδαφίζει τα πρώτα τείχη που συναντά και αναζητά τις ενδότερες λεπτομέρειες της ιστορίας. Δεν σταματά, όμως, εκεί. Με την συγκεκριμένη ιστορία, που μοιάζει με εξομολόγηση των προσωπικών στιγμών του συγγραφέα, ο αναγνώστης προσπαθεί να ανακαλύψει μόνος του την λέξη που ξέχασε να μάθει ο Νίκος στην Άννα. Και ίσως και ο ίδιος να μην την έχει μάθει... Ίσως την συνατήσει στη ζωή του με ενακτήριο λάκτισμα αυτό το βιβλίο... 

Οι ήρωες απλοί και καθημερινοί γίνονται αμέσως οικείοι στον αναγνώστη, ώστε το μήνυμα να γίνεται πιο άμεσο και κατανοητό. Οι έξοχοι διάλογοί του ανθισμένοι με διάσπαρτες ρήσεις σπουδαίων φιλοσόφων και εξέχοντων προσωπικοτήτων που στηγμάτισαν την ανθρώπινη ιστορία και σκέψη, αφήνουν τα περιθώρια ώστε να διαφανούν μηνύματα ηθικής και ατομικής αναζήτησης. 

Ο Δημήτρης Μπουραντάς καταφέρνει να μας χαρίσει ένα κείμενο με το οποίο όχι μόνο να αξιοποιούμε τις πολύτιμες ώρες του ελεύθερου χρόνου μας, αλλά και να ανασύρουμε από την σκόνη της ρουτίνας τα σημεία του εαυτoύ μας που θάφτηκαν δίχως να το συνειδητοποιήσουμε, επαναπροσδιορίζοντας το νόημα και το σκοπό του παρόντος και εξαλείφωντας τα τρωτά σημεία που κυριαρχούν στη ζωή μας.

 

Για το BOOK TOUR, Κάλλη Κωνσταντινοπούλου.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/