Οι μάγισσες της Σμύρνης-Μάρα Μεϊμαρίδη, εκδόσεις Καστανιώτη

2015-06-07 13:26

Αποσπάσματα:

Όλοι οι άνθρωποι ίδιοι είναι. Αν θα τους πεις αστεία, θα γελάσουν, αν τους φοβίσεις, θα φοβηθούν, αν τους χτυπήσεις, θα πονέσουν… Το σώμα και η ψυχή είναι ίδια, σε όποιον Θεό κι αν πιστεύουν, σε όποιο σημείο της γης κι αν κατοικούν, ό,τι χρώμα κι αν έχουν. Η μάνα Αττάρτη πιστεύει στην ψυχή τους.

[…]

«Η γυναίκα με τα μαύρα είναι τραγουδοποιός;»

«Ναι, από τους πιο λαμπρούς… Από εκείνους που δεν αφήνουν το τραγούδι να σβήσει, αλλά το κάνουν άρια, όπερα, αυλό, παφλασμό από το κύμα της θάλασσας, μελωδία της αρμονίας των άστρων, σφύριγμα του αέρα. Ήχοι που θα υπάρχουν όσο υπάρχει κι αυτή η Γη… Πρόσεξε τώρα!»

    H Κατίνα έσκυψε και ξανάβαλε την πρίζα του πικάπ πίσω. Ο δίσκος άρχισε να γυρίζει και πάλι και το τραγούδι έπιασε τις στροφές του και συνέχισε κανονικά.

«Κατάλαβα. Η γυναίκα με τα μαύρα είναι η πρίζα! Εμμμμ! Είναι φτιαγμένη από αυτό που έχει η πρίζα! Ρεύμα! Ηλεκρικό! Μμμμ! Αστραπή… Μμμμ».

    Η Κατίνα με κοίταζε στα μάτια. Δεν μπορούσα να βρω κάτι άλλο.

    «Εεε! Αερικό! Δύναμη; Τι;» 

 

Περισσότερα στις σελίδες του βιβλίου.

 

Πηγή κειμένου και εξωφύλλου του βιβλίου: Οι μάγισσες της Σμύρνης-Μάρα Μεϊμαρίδη, εκδόσεις Καστανιώτη.

Πηγή φωτογραφίας της συγγραφέως: https://www.biblionet.gr

 

(Κάποιοι τίτλοι βιβλίων ακόμα και αν εξαφανιστούν από τα ράφια των βιβλιοπωλείων θα ταξιδεύουν από χέρι σε χέρι... σαν μια άτυπη μυστική συμφωνία μεταξύ εκείνων που θέλουν να ορίζουν τη μοίρα τους...)

 

Για το BOOK TOUR, Θεοφάνης Θεοφάνους.