Ο MEΛ ΓΚΙΠΣΟΝ ΩΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ;… ΛΙΡΑ 100!

2016-11-10 12:27

Ήταν το μακρινό 1979 όταν πήρε το ρόλο του Μad Max και γνωρίσαμε με το νέο action hero του Χόλλυγουντ και το επιβεβαιώσαμε το 1983 βλέποντάς τον στο «Φονικό Όπλο». Δέκα χρόνια αργότερα μυριστήκαμε το σκηνοθετικό του ταλέντο, όταν πέρασε πίσω απ’ την κάμερα για το «Ο Άνθρωπος Χωρίς Πρόσωπο» και το επικυρώσαμε όταν το 1996 βραβεύτηκε με όσκαρ σκηνοθεσίας και ταινίας για το «Braveheart». Οι επόμενες δύο ταινίες του συζητήθηκαν πολύ και τον ανέβασαν ψηλά στο χρηματιστήριο των σκηνοθετών. Φέτος επιστρέφει με το εξαιρετικό πολεμικό δράμα «Αντιρρησίας Συνείδησης» και έχει ήδη να μαζεύει βραβεία. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη και σαχλαμάρες… ο Μελ είναι σκηνοθετική ταλεντάρα, οπότε ας θυμηθούμε τις 4 φορές που το επισφράγισε ως «σκηνοθέτης ηρώων»!

 

«Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟ» (1993)

athinorama

Ήρωας της διπλανής κλειστής πόρτας: Βαθιά ανθρώπινη κι ευαίσθητη ταινία, αγγίζει έξυπνα τους δακρυγόνους αδένες δίχως να εκβιάζει με το σενάριο που τονίζει την σχέση του παραμορφωμένου Μελ μ’ ένα μικρό μαθητή που θα ξυπνήσει μνήμες και θα θεραπεύσει τις ψυχικές πληγές του. Αξιοπρεπέστατο σκηνοθετικό ντεμπούτο…

 

«BRAVEHEART» (1995)

Tvtropes

Ήρωας της σκωτσέζικης υπερηφάνειας: Επαναστάτης με αιτία, ποτισμένος με οργή για εκδίκηση, σύμβολο ανδρείας κι αρετής για έναν λαό που ποθούσε την ελευθερία του και την αξιοπρέπειά του. Εντυπωσιακές σκηνές μαχών, υπέροχο σάουντρακ και 3 ώρες φιλμικής απόλαυσης….

 

«ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ» (2004)

κόκκινοςουρανός

Ήρωας θρησκείας: Ρεαλιστική κι επική ταινία γύρω απ’ τις τελευταίες μαρτυρικές ώρες του Χριστού. Συγκλονιστική παρουσίαση των Παθών και του πόνου της Μητέρας Του, άψογο τεχνικά και τίμιο… για τα Πάθη πληρώνεις εισιτήριο, τα Πάθη βλέπεις!

 

«ΑPOCALYPTO» (2006)

Impawards

Ήρωας άγριας φυλής: Με ηθοποιούς δίχως κινηματογραφική παιδεία, σκηνικό  το φυσικό περιβάλλον κι έναν κυνηγημένο απ’ το άγριο «σύστημα» της εποχής ήρωα που αγωνίζεται να σώσει την οικογένειά του με κάθε μέσο. Η παρακμή ενός πολιτισμού λόγω σήψης των ιδανικών και της εκμετάλλευσης ανθρώπων μέσω της προπαγάνδας… η σύγχρονη πραγματικότητα με τον αλληγορικό τρόπο του κ. Γκίπσον!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη