Ο Μεγάλος Λύκος και ο Μικρός Λύκος, Brun - Cosme Nadine, εκδόσεις Ηλίβατον

2018-04-22 16:17

 

Ο Μεγάλος Λύκος και ο Μικρός Λύκος

Συγγραφέας: Brun - Cosme Nadine

Εκδότης: Ηλίβατον

 

Ξέρω ότι είναι δύσκολο να επιλέξει κάποιος βιβλία, ειδικά για τις ηλικίες 4-7 χρονών. Οι προτάσεις είναι πολυάριθμες, τα εξώφυλλα και οι εικονογραφήσεις πανέμορφες, συχνά εντυπωσιακές (σε κάποιες περιπτώσεις παραπλανητικές), και η αγωνία των γονιών να επιλέξουν το καλύτερο παραμύθι (με το “σωστό μήνυμα”) μεγάλη. Τις πρώτες θέσεις στην επιλογή καταλαμβάνουν βιβλία με περίοπτη θέση στα βιβλιοπωλεία ή εκείνα που παρουσιάζονται με ένθερμα λόγια από ιστολόγια σχετικά με την παιδική και νεανική λογοτεχνία.

Εγώ, πάλι, θα σας περιγράψω μια σκηνή. Ορισμένες χρονιές τυχαίνει να έχω λίγες ώρες ευέλικτης ζώνης και προτιμώ να ασχολούμαι με το βιβλίο. Διαβάζουμε παραμύθια και ιστορίες, τα συζητάμε, ενίοτε τα συγκρίνουμε, μιλάμε για τους συγγραφείς, φτιάχνουμε στιχάκια και προσπαθούμε να περνάμε καλά.

Μια μέρα, λοιπόν, την ώρα που διάβαζα ένα παραμύθι, πασχίζοντας να δείξω τις εικόνες, συνειδητοποίησα ότι είχε επικρατήσει μια παράξενη (πρωτόγνωρη για την ακρίβεια) ησυχία στην τάξη. Σήκωσα τα μάτια μου και είδα 23 προσωπάκια με ορθάνοιχτα μάτια από την αγωνία να παρακολουθούν την εικόνα από τον προτζέκτορα‧ ορισμένα είχαν σχεδόν βουρκώσει. Για λίγα δευτερόλεπτα διέκρινα τη μαγεία στα πρόσωπα των παιδιών, είδα συναίσθημα, είδα να μπαίνουν μέσα στην ιστορία. Είναι από τις στιγμές που αποκτούν διάρκεια και τις έχεις μέσα σου για καιρό.

Αφού τελείωσα το παραμύθι, το συζητήσαμε αυθόρμητα, και όχι επειδή έπρεπε να το «δουλέψουμε».  Και την επόμενη φορά το συζητήσαμε πάλι... Και το αναφέραμε ξανά μια άλλη φορά... Δεν προλάβαινα να ρωτήσω (-Παιδιά, θυμόσαστε την ιστορία με τον λύκο και το λυκάκι) και ένα σωρό χεράκια, μαζί με ακόμα περισσότερες φωνούλες, είχαν γεμίσει την αίθουσα.

Μπορεί να ήταν η ιστορία, μπορεί η εικονογράφηση, ίσως το «μήνυμα»... Ποιος ξέρει. Είναι παράξενο, κιόλας, γιατί σε αυτές τις ηλικίες μεγαλύτερη απήχηση έχουν συνήθως οι αστείες ιστορίες, και η συγκεκριμένη έχει μια δόση μελαγχολίας (αν και το τέλος είναι αισιόδοξο). Πρόκειται για μια ιστορία με επίκεντρο τα συναισθήματα, την αγάπη και το πώς χτίζεται μια φίλια.

Όσο για την όμορφη εικονογράφηση, στα παιδιά άρεσε πολύ η μουσούδα του Μεγάλου Λύκου αλλά και το αξιολάτρευτο γαλάζιο Λυκάκι, καθώς και όλες οι στιγμές που περνούσαν τα δύο ζωάκια μαζί.

Αν τύχει και το αγοράσετε, την ώρα που θα φτάσετε στο σημείο, όπου το Λυκάκι προσπαθεί να μιμηθεί αδέξια τις ασκήσεις γυμναστικής του Μεγάλου Λύκου, κάνετε μια προσπάθεια να σηκωθείτε μαζί με το πιτσιρίκι σας και να εκτελέσετε τις ασκήσεις. Εκεί να δείτε γέλιο! Αφού ολοκληρώσετε την ιστορία, μπορείτε αν σας κάνει κέφι, να αναφερθείτε σε άλλα παραμύθια με λύκους, καλούς ή κακούς. Αυτό προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στα παιδιά, όλα είχαν να αναφέρουν μια ιστορία και να μιλήσουν για έναν συγκεκριμένο λύκο που… Αλλά θα το διαπιστώσετε μόνοι σας.

Θα τα πούμε σύντομα με μια άλλη ιστορία φτιαγμένη από τα ίδια τα παιδιά.

 

Για το Book-Tour, Κωνσταντίνα Κοράκη.

https://wordpress.com/view/konstantinakoraki.wordpress.com

 

 

Το βιβλίο λέγεται: “Ο Μεγάλος Λύκος και ο Μικρός Λύκος”  

Συγγραφέας: Brun - Cosme Nadine

Εκδότης: Ηλίβατον

 

 

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/