«Ο διπλός εραστής»: Ο υπερβολικός κύριος Οζόν…

2018-01-10 19:59

Όταν ο Φρανσουά Οζόν λέει ότι θα δημιουργήσει ένα ερωτικό θρίλερ εννοεί ότι θα το διανθίσει με μπόλικο σασπένς, έντονο ερωτισμό και μπόλικο πνεύμα… τι σόι auteur Γάλλος σκηνοθέτης θα ήταν άλλωστε αν δεν το έκανε το τελευταίο! Θα μπεις στην αίθουσα μόνο αν αποδέχεσαι τον προσωπικό του και ιδιαίτερο τρόπο κινηματογραφικής αφήγησης. Μπορεί να σου αρέσει, μπορεί και να σε θυμώσει… αδιάφορο πάντως δεν θα σε αφήσει!

Δαναός

Αν ο Γιουνγκ παρακολουθούσε την ταινία θα θεωρούσε απολύτως φυσιολογικό την απόφαση της πρωταγωνίστριας να ζητήσει βοήθεια από έναν ψυχολόγο για τους έντονους στομαχικούς της πόνους, καθώς αυτοί προκαλούνται απ’ τον νου και το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής μιας και δεν υπάρχει σωματική βλάβη.

Τι γίνεται όμως όταν ο ψυχίατρος έχει έναν δίδυμο αδερφό στην ίδια ειδικότητα, αλλά μ’ έντονα διαφορετική ψυχοσύνθεση και η εκκεντρική ασθενής μπαίνει με την θέλησή της στην δίνη ενός ιδιόρρυθμου ερωτικού τριγώνου; Το ναρκοπέδιο της σεξουαλικότητας είναι γεμάτο παγίδες και οδηγεί κατευθείαν στην άβυσσο σε τέτοιες περιπτώσεις. Στην Αμερική το αποκαλούν καταστροφή, στην Ευρώπη απόλαυση… ειδικά αν το ζήσεις στο Παρίσι!

Οι αναστολές έχουν χάσει το νόημά τους ως έννοια και ο ερωτισμός τρέχει με σπασμένα φρένα παρασύροντας τους πρωταγωνιστές σε ακόρεστες σεξουαλικές συνευρέσεις, με ηδονικές διαδρομές που συναντούν άπαντες τους προσωπικούς τους εφιάλτες, δίχως να βρίσκουν απαντήσεις ή λύσεις.

Οι αμέτρητες αναφορές σε Χίτσκοκ, Ντε Πάλμα, Κρόνεμπεργκ και Πολάνσκι και το βιβλίο της Τζόις Κάρολ Οουτς, «Lives of the Twins», το οποίο είχε γράψει το 1987 με ψευδώνυμο, αποτέλεσαν την βασική ύλη για το απολαυστικό αυτό θρίλερ που δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά και σαρκάζει με τον δικό του τρόπο την σοβαροφάνεια των ψυχολόγων και την ασθενή σάρκα μπροστά στο ερωτικό πάθος που παρασύρει τα πάντα στο διάβα του. Οι υπερβολές της ταινίας άλλωστε αποτελούν μέρος αυτού του πάθους, μέχρι το εξωφρενικό φινάλε… απολαύστε την!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/