«Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»: Η ηχηρή απάντηση στα ισπανικά θρίλερ!

2020-04-22 16:12

«Ο παλιός είναι αλλιώς», λένε οι Αμερικάνοι στους Ισπανούς στην κουβέντα περί ταινιών θρίλερ με σαρδόνιο χαμόγελο και δικαιούνται να επιδεικνύουν τα παράσημα του παρελθόντος και τις εισπράξεις του σήμερα, χάρη στο «Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» του Λι Γουανέλ και της Ελίζαμπεθ Μος, μιας κι εκείνη είναι το βαρύ πυροβολικό της ταινίας δίπλα στον σκηνοθέτη!

The star

Ο Αόρατος Άνθρωπος μπαίνει σε δεύτερο πλάνο και τον ρόλο του παίρνει η ατυχής γυναίκα του που τον ρόλο της ερμηνεύει η ηθοποιός με το πιο εκφραστικό πρόσωπο σήμερα στο σινεμά, Ελίζαμπεθ Μος. Πραγματικά είναι αδύνατον να μετρήσεις τον αριθμό των εκφράσεων της, ειδικά παρακολουθώντας την στο «Handmaid's Tale»! Η ταινία αποτελεί ασφαλώς την ευχάριστη έκπληξη για τα θρίλερ φέτος μιας και σε βουτάει απ’ τον λαιμό απ’ τα πρώτο πλάνο και σ’ αφήνει εξουθενομένο μετά από 2 ώρες μεν, καταευχαριστημένο δε!

Άκρως φεμινιστικό και με το γκάζι της σεναριακής έντασης τσιτωμένο, αποσπά την προσοχή σου απ’ τους β’ χάρτινους χαρακτήρες ή κάποιες ευκολίες και σε παρασύρει στην αγωνία του αόρατου κινδύνου που παραμονεύει και δεν μπορεί να διακρίνει ούτε ο φακός της κάμερας, ούτε το τρομοκρατημένο βλέμμα της Μος.

Εκπλήξεις που θα σε αιφνιδιάσουν, απειλητική ατμόσφαιρα διαρκείας, ερμηνεία για φίλημα… το τρίπτυχο της απόλαυσης!  

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.