ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΣ – Αλέξανδρος Κεφαλάς, Εκδόσεις Λέμβος, 2014

2017-11-01 19:42

Νοέμβριος κι επιστροφή στο διήγημα. Αυτή τη φορά με τη συλλογή διηγημάτων του Αλέξανδρου Κεφαλά “Νυχτερινός διαβάτης”, που κυκλοφόρησε το 2014 από τις εκδόσεις Λέμβος.

Ο Αλέξανδρος Κεφαλάς έκανε την εμφάνισή του στη λογοτεχνία το 2007 με το βιβλίο “Η Αγγλίδα Κυρία” από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Εγώ ήρθα σε επαφή με το έργο του μέσα από το διήγημα “Hermes Baby” το οποίο ήταν μια από τις “9 ώρες στα Εξάρχεια”, το συλλογικό έργο που κυκλοφόρησε το 2016 από τις ίδιες Εκδόσεις.

Με αφορμή το διήγημα αυτό, άρχισα να ψάχνω το έργο του. Πρώτη στάση ήταν τα “Μικρά Βιογραφικά”, μια σειρά υπέροχων μικρών βιογραφιών (Τζέιν Όστεν, Ελίζαμπεθ Γκάσκελ κ.ά.). Και ένα μεσημέρι του Αυγούστου κι ενώ βρισκόμουν στις Εκδόσεις Λέμβος αναζητώντας βιβλία για τον Αύγουστο, ήρθε στα χέρια μου και η συλλογή διηγημάτων “Νυχτερινός Διαβάτης”. Πρόκειται για μια συλλογή δέκα ιστοριών,  “…δέκα αστικές αφηγήσεις” όπως διαβάζουμε και στο εξώφυλλο του βιβλίου. Δέκα ιστορίες ανθρώπων που με κράτησαν μαζί τους από την αρχή (Η μαρμαρένια κόρη) μέχρι την τελευταία (Νυχτερινός διαβάτης).

Ο Αλέξανδρος Κεφαλάς επιλέγει προσεκτικά τα θέματά του και στήνει με εξαιρετικό τρόπο το σκηνικό των ιστοριών του. Με γλώσσα που ρέει και λέει αλήθειες, μας παρασέρνει στο φόβο, τη μοναξιά, τα αδιέξοδα των σχέσεων, των επιλογών, στην απώλεια, στην υποκρισία… Μας βάζει δηλαδή στον κόσμο των ηρώων του και μας κάνει κομμάτι όσων καλούνται να αντιμετωπίσουν. Κι όλα αυτά με φόντο το σύγχρονο αστικό τοπίο.

Μέσα από τα δέκα διηγήματα ο συγγραφέας καταπιάνεται με θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία και δίνει τη δική του εκδοχή. Προσωπικά θεωρώ πως η συλλογή διηγημάτων “Νυχτερινός Διαβάτης” θα σας κρατήσει όμορφη παρέα και θα σας κάνει να προβληματιστείτε ή να δείτε και μια άλλη πλευρά της ζωής που περνάει δίπλα μας. Εύχομαι σύντομα να το συγκεκριμένο βιβλίο να βρίσκεται και στη δική σας βιβλιοθήκη.

Καλή ανάγνωση!

Για το BOOK TOUR, Χάρης Γαντζούδης.

 
 

Ζητήστε τις ποιητικές συλλογές 

"ΣΩΜΑΤΑ" και "Ν΄ ΑΝΤΕΧΩ" 

του Χάρη Γαντζούδη

 σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

 

Μόλις κυκλοφόρησε!

Η ποιητική συλλογή Ν` αντέχω περιέχει τη φθορά που ο χρόνος προκαλεί στις σχέσεις των ανθρώπων, τον πόνο του τέλους, τον θυμό της αποτυχίας, τη θλίψη της μοναξιάς μα και την ελπίδα για να μπορεί η ψυχή ν` αντέχει. Η συγγραφή των δεκαπέντε ποιημάτων αποτέλεσε λύτρωση για την ψυχή μου και θα είμαι ευτυχής αν κάποιο από αυτά λυτρώσει και τη δική σας ψυχή.

 
Αποκτήστε το άμεσα: 
 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/