«NOMADLAND»: Όλα είναι δρόμος…

2021-03-15 17:55

Αυτή είναι η μεγάλη και πραγματικά αδικημένη ταινία της χρονιάς από το lockdown στις κινηματογραφικές αίθουσες, διότι όσο ακριβό κι αξιόπιστο κι αν είναι το home cinema του σαλονιού σας, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να απολαύσετε τις εικόνες και τους ήχους της φύσης στο μέγεθος που τους έχει καταγράψει η σκηνοθέτης Κ. Ζάο με τους συνεργάτες της και τους έχει ενσωματώσει μ΄αυτόν τον μαγικό τρόπο, δένοντας τους με άψογο τρόπο με το πονεμένο αλλά τόσο αξιοπρεπές βλέμμα της πρωταγωνίστριας Φ. Μ. Ντόρμαντ. Ετοιμαστείτε για να δείτε και κυρίως να αφουγκραστείτε μια άλλη Αμερική του σήμερα… πιθανόν την αληθινή!

POSTERSPY

Δεν αποτέλεσε έκπληξη το βάθος συναισθημάτων της ταινίας, με την ψυχική ευγένεια να στέκεται πάνω απ’ την ματαιότητα των υλικών αγαθών και των προσωπικών ατυχιών. Το είχαμε ξαναδεί απ’ την Ζάο όταν μας παρουσίασε το «The Rider», όμως εδώ ξεπερνάει τα όρια πλάνων, ήχων και ιστοριών. Ο ορίζοντας ανοίγει, η αξιοπρέπεια λάμπει στα βλέμματα των νομάδων που καταπίνουν χιλιόμετρα και την μιζέρια της φτώχιας χαμογελώντας κάποιες φορές πικρά, μα αληθινά. Δεν σκύβουν το κεφάλι κι αποδεικνύουν ότι πάντα υπάρχει μια άλλη επιλογή για ν’ απολαύσεις το δώρο της ζωής και της ελευθερίας.

Οι σύγχρονοι πιονέροι της Αμερικής δεν έχουν λεφτά, αλλά το προνόμιο ν’ απολαμβάνουν τους αστερισμούς και τις εξομολογήσεις των συνοδοιπόρων τους δίνοντας κάθε φορά τα χέρια και μια αληθινά ζεστή αγκαλιά μέχρι την επόμενη φορά.

Η εκφραστική δύναμη των ματιών της Μακ Ντόρμαντ συγκλονίζει ξανά, αποτελώντας ένα απ’ τα βαριά χαρτιά της ταινίας. Το δράμα περνάει στο βλέμμα της και η ανθρωπιά κραυγάζει σε κάθε της κίνηση, είτε αφορά μια απλή κίνηση δίνοντας έναν αναπτήρα, είτε την συντροφιά της σε μια εξομολόγηση. Μεγαλειώδης ερμηνεία, από την κορυφαία ηθοποιό αποτελεί απλά τον καταλύτη σε μία απ’ τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/