MOMMY: ΜΑΝΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΜΑΜΑ!

2015-04-30 09:00

Αν υπήρχε κλίμακα αγάπης, θα τερμάτιζε στο σημείο που αρχίζει εκείνη της μητέρας για το παιδί της.  Η πραγματικά άδολη, η πιο σπάταλη, η πιο εκρηκτική… η αγάπη της μάνας. Η πρώτη σου λέξη είναι «μαμά»… και κάπου εδώ τελειώνει ο Κοέλιο κι αρχίζει ο Ντόλαν!

Αν λοιπόν το παιδί εμφανίσει αποκλίνουσα συμπεριφορά, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η δήθεν trendy και ελευθεριάζουσα μανούλα,  δεν θα πνίξει με την αγάπη της το παιδί για να επαληθευτούν τα μικροαστικά της όνειρα; Η μανούλα έχει ΠΑΝΤΑ δίκιο, η ελπίδα της μανούλας πεθαίνει τελευταία κι όχι του παιδιού… γενικώς, προβλήματα στον Παράδεισο!

Ο Καναδός Ξαβιέ Ντολάν είναι μόλις 25 χρονών, αλλά πέρσι δικαίως μοιράστηκε με τον Ζ.Λ.Γκοντάρ το βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ των Καννών. Η ταινία του σαρώνει τα πάντα στο διάβα της με απανωτές εκρήξεις πάθους και συναισθημάτων, γρατζουνώντας άγρια τις πιο ευαίσθητες χορδές στην ψυχή και την καρδιά του θεατή.

Impawards

Η σύμβαση ξεκινά με τον όρο ότι για 2 ώρες και κάτι, θα ζήσεις όπως οι ήρωες της ταινίας: όλα στα άκρα! Όποιος έχει περάσει βέβαια με το παιδί του την φάση της εφηβείας πιθανόν θα του φανεί και φυσιολογικό… μιλάμε για τους υπόλοιπους!! Το κάδρο της κάμερας εμφανίζεται στενό και πνιγηρό κι ανοίγει μόνο με την μαγική λέξη: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Το οδυνηρό ανήφορο θα συνοδεύσει μία ακόμα γυναίκα ,περισσότερο ως μάρτυρας και λιγότερο ως καταλύτης. Η μανούλα την χρησιμοποιεί έντεχνα σ’ αυτό τον ρόλο για τις δήθεν αναπόφευκτες αποφάσεις μπροστά στα δήθεν αδιέξοδα. Ναι, η μανούλα θα χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους (πλην της βίας) για να οδηγήσει τον γιο της σε δήθεν υψηλούς στόχους, που έμειναν σ’ εκείνη απωθημένοι. Το οιδιπόδειο σύμπλεγμα είναι η αχίλλειος πτέρνα του έφηβου και η μοντέρνα Ιοκάστη θα πετύχει μια όχι και τόσο περήφανη νίκη. Η λύτρωση τελικώς θα επέλθει μέσω της μαγικής λέξης…

 

Υ.Γ.: Βγάζω το καπέλο και για το υπέροχο σάουντρακ!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος. 

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/