«ΜΙΚΡΗ ΜΑΜΑ»: Παραμυθένιο και ταυτόχρονα ρεαλιστικό…

2022-01-03 14:44

Παιχνίδι, βουτιά στα δύσκολα και στην αθωότητα για όσους χόρτασαν με ταινίες για το τέλος της αθωότητας, επούλωση τραυμάτων με το παιχνίδι, οι αρετές της παιδικής ηλικίας πριν την παράλυση και ακρωτηριασμός της φαντασίας. Όταν το παραμύθι παίρνει την θέση που του αξίζει στην ζωή με την λυτρωτική του φύση. Οι συνέπειες της θλίψης απ’ την απώλεια αγαπημένου προσώπου.

Η μαγική περίοδος της παιδικής ηλικίας και της αθωότητας όχι γι αυτούς που δεν χορταίνουν με το τέλος της, αλλά γι όσους λατρεύουν τις αρετές της. Βουτιά στην παραμυθένια φαντασία των παιδιών, τα λυτρωτικά τους παιχνίδια και ταυτόχρονα στον ρεαλισμό για τον πόνο της απώλειας και την διαχείρισή της. Το καλύτερο δώρο  στο κλείσιμο του 2021 το πήραμε απ’ την Σελίν Σιαμά… 

Unifrance

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη η παρουσίαση μιας ακόμα σπουδαίας ταινίας απ’ την Σ. Σιαμά. Πριν την νέα σπουδαία της ταινία μας είχε γοητεύσει με «Το ποτρέτο μιας γυναίκας που καίγεται», τώρα μας εντυπωσιάζει σε λιγότερο από 90 λεπτά με μια ιστορία που απαιτεί μνήμες απ’ το κομμάτι της ζωής που ακρωτηριάζεται με την ενηλικίωση μας. Πόση ενσυναίσθηση κι ευαισθησία απαιτείται για ένα τέτοιο πετυχημένο εγχείρημα;… Τεράστια! Αν βάλουμε στην ζυγαριά την λιτότητα και την μεστότητα διαλόγων και εικόνων, η επιτυχία της ανεβαίνει σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο για το έργο της.

Το δάσος, βασικό ατού κάθε παραμυθιού που σέβεται τον εαυτό της, το αυτοσχέδιο θέατρο που στήνουν τα τρομερά διδυμάκια που πρωταγωνιστούν, τα μυστικά που εξομολογούνται επειδή βρίσκουν τα σωστά αυτιά και βέβαια η αυτονόητη συνάντηση για την παιδική φαντασία μητέρας και κόρης στην ηλικία των 10 ετών, αποτελούν απλά μερικές απ’ τα υπέροχες στιγμές της «Μικρής μαμάς», που τα λόγια τις αδικούν και οι εικόνες τις εξυψώνουν.

Ασφαλώς και την λες ΤΑΙΝΙΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία και ξεχωριστή για όσους έχουν ακόμα απορίες πως απαντάς στις ευαισθησίες των παιδιών και πως αντιλαμβάνονται τον πόνο των γύρω τους.

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/