«Μια Φανταστική Γυναίκα»: Όταν πιστεύεις στον άνθρωπο…

2018-05-16 19:05

Η Μαρίνα είναι μία γυναίκα νέα, δυναμική, όμορφη, τσαχπίνα και …τρανσέξουαλ. Κινηματογραφικά δεν σοκάρει κανέναν πλέον, έχει άλλωστε προηγηθεί η Ντιλ το 1992 στο «Παιχνίδι των λυγμών». Στην πραγματική ζωή η συγκεκριμένη γυναίκα αντιμετωπίζεται με μοχθηρία ως αξιοπερίεργο ον από μια κοινωνία έτοιμη να χλευάσει και να ταπεινώσει αυτούς που δεν είναι στα μέτρα της και στις ταμπέλες της. Μια κοινωνία τόσο ρατσιστική, αλλοτριωμένη, άρρωστη και ξεπεσμένη τόσο μα τόσο ανίκανη να κοιτάξει την καμπούρα της.

myfilm

 Η Μαρίνα ευτυχώς είναι μια ρομαντική ηρωίδα κι εκεί ακριβώς εστιάζει ο σκηνοθέτης Σεμπαστιάν Λέτο. Θα διεκδικήσει με αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια να αποχαιρετίσει τον αγαπημένο της, για να κλείσει όπως αξίζει τον κύκλο μιας υπέροχης σχέσης. Θα την εμποδίσουν ξανά και ξανά να εκφράσει την θλίψη και τον πόνο της, αλλά εκείνη πεισματικά θα αγωνιστεί για το αυτονόητο.

Ο Λέτο βάζει την εκπληκτική πρωταγωνίστριά του Ντανιέλα Βέγα, τρανσέξουαλ και η ίδια να ξεγυμνώνει την ψυχή της μπροστά στα μάτια των θεατών με τόνο συγκινητικό και σπαρακτικό τρόπο που σίγουρα θα φέρει τα δάκρυα στα μάτια των θεατών αλλά και στον μάστορα του είδους Αλμοντοβάρ… μελόδραμα γαρ η ταινία! Μια ηρωίδα που θα λυγίσει από τη λεκτική και σωματική βία που θα σταθεί όρθια ακόμα και στα στοιχεία της φύσης και θα στροβιλιστεί με χάρη στην disco υμνώντας τις χαρές του έρωτα. Εύθραυστη, ευαίσθητη και απίστευτα γενναία ως το τέλος, …ένας φανταστικός δηλαδή άνθρωπος!

Υ.Γ.: Βραβείο σεναρίου στο Βερολίνο και όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας… φανταστικά βραβεία για μια φανταστική ταινία!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.