«Μαζί ή Τίποτα»: Επιτομή ελληνικής τραγωδίας!

2018-05-02 20:21

Ο Τούρκος σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν με το μαχαίρι στα δόντια και την κάμερα στον ώμο κατακεραυνώνει τον παγκόσμιο στρουθοκαμηλισμό μπροστά στο φαινόμενο του νεοφασισμού και  στα εγκλήματα των υποστηρικτών του. Μια ταινία – χαστούκι για τους Γερμανούς αλλά και για τους νεοέλληνες φασίστες, διότι δεν είναι όλες οι θάλασσές μας καθαρές, ούτε όλοι οι Έλληνες είναι δημοκράτες… τρομάρα μας!

Youtube

Ένας Κούρδος με τον γιο του πέφτουν θύματα εγκληματικής επίθεσης από δύο Γερμανούς νεοφασίστες, με η Γερμανίδα σύζυγός του να μπαίνει στην δίνη ενός κύκλου βίας που κλείνει μόνο με τον τρόπο που ανοίγει, δηλαδή με βία. Η θλίψη της απώλειας γεννάει την οργή κι εκείνη φέρνει μαζί της την δίψα για εκδίκηση… το θύμα γίνεται θύτης και επέρχεται η κάθαρση.

Η σειρά της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων αποτελεί και την βάση του σεναρίου για τον Ακίν. Η Ύβρις με την εκτέλεση των αθώων, η Άτη με τους δικαστές που δεν τιμωρεί τους εγκληματίες, η Νέμεσις με την μητέρα που η ανεξήγητη αδικία την οδηγεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και η Τίσις με την συντριβή και καταστροφή των υβριστών. Μια σειρά που επαναλαμβάνεται με διαφορετικές εκδοχές σε όλες τις αρχαιοελληνικές τραγωδίες, με τους ήρωες να βιώνουν κάθε φορά κι εκείνοι μέσα απ’ τον πόνο, την αδικία και την απώλεια το δικό τους βαρύ τίμημα, σαν  τη μητέρα στην ταινία μας.

Η Νταϊάν Κρούγκερ μ’ ένα ρεσιτάλ ερμηνείας κέρδισε τον φοίνικα α’ γυναικείου ρόλου στις Κάννες, αλλά έμεινε έξω απ’ την οσκαρική πεντάδα, όπως και η ταινία που ενώ πήρε την χρυσή σφαίρα στην κατηγορία των ξενόγλωσσων δεν πήρε κι εκείνη αυτό που της άξιζε… αξίζει όμως και με το παραπάνω να την δείτε εσείς και να την βραβεύσετε στην καρδιά σας!

Υ.Γ.: Ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης στον ρόλο του χρυσαυγίτη, απλά ανατριχιαστικός… και μπράβο του! Όσο για την σκηνή της Κρούγκερ με κομμένες φλέβες στο ημίφως να ακούει απ’ το τηλέφωνο ότι το έγκλημα το έκαναν ναζιστές, απλά συγκλονιστική… και μπράβο στον Ακίν!!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος. 

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/