Μαχέρσαλα Άλι: Μέγα ταλέντο, παλαιάς κοπής!

2019-02-04 12:38

True actor με το «Πράσινο βιβλίο» και true detective στην 3η σεζόν, ξεχειλίζει το ταλέντο του όπου κι αν τον δεις κι αναμφίβολα φέτος είναι η χρονιά της απόλυτης καθιέρωσης και της ανάδειξης σε κορυφαίο πρωταγωνιστή για τον Μαχέρσαλα Άλι, έναν ηθοποιό που μοιάζει να γλίστρησε από μια χαραμάδα του χρόνου της δεκαετίας του 50 στις μέρες μας… τόσο ξεχωριστό!

Thepressroom

Διάλεξα επίτηδες μία φώτο απ’ την βράβευση του με όσκαρ απ’ το «Moonlight», για να το συνηθίζουμε… μοιάζει απίθανο να μην το ξανασηκώσει και φέτος! Η ερμηνεία του ως Δόκτωρ Ντον Σέρλεϊ, ενός μουσικού με ιδιαίτερη προσωπικότητα και ξεχωριστό ήθος ταίριαξε γάντι με το σπουδαίο ταλέντο του Άλι. Αβίαστα και με τρομερή άνεση προσδίδει στην έννοια ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, την διάσταση που της αρμόζει!

Όσο για την πρωταγωνιστική του παρουσία στον 3ο κύκλο της σειράς «True Detective», που όλοι εναγωνίως περίμεναν, δικαιώνει όσους θεωρούν ότι το ταλέντο του θ’ αποτελούσε τον καταλύτη για ν’ απογειώσει το σενάριο του Πιτσιλάτο. Αποτελεί τον ιδανικό ηθοποιό για ν’ αποδώσει και ν’ αντέξει το βάρος ενός ρόλου βασανισμένου ντετέκτιβ σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες της ζωής του με βαριά έως ασήκωτα ηθικά διλήμματα. Η απόδοση του στο 4ο επεισόδιο όταν συναντά τα φαντάσματα του παρελθόντος σε αφήνει απλά άφωνο!

Η αίσθηση κάθε φορά που τον βλέπεις να σολάρει με τέτοια άνεση όποιον ρόλο κι αν υποδύεται φέρνει στο νου γλυκές αναμνήσεις μεγάλων πρωταγωνιστών μιας ασπρόμαυρης εποχής και νοιώθεις πραγματικά τυχερός που τον συναντάς στο σήμερα και απολαμβάνεις τόσο υψηλού επιπέδου ερμηνείες. Ο Μαχέρσαλα Άλι μπήκε δίχως κωδωνοκρουσίες στην ζωή μας, για να μας χαρίσει μια απρόσμενη έκπληξη για γενναιόδωρες λόγω ταλέντου κινηματογραφικές στιγμές.

 

 Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.