«IRISHMAN + ROMA»: Η επέλαση του NETFLIX!

2018-10-25 13:52

Φέτος θα έχεις την ευκαιρία να δεις την αγία τριάδα Πατσίνο-Ντε Νίρο- Πέσι σε ταινία του Σκορτσέζε (Irishman) και την νέα ταινία του Α. Κουαρόν ( Roma) που σε σαγηνεύει προκαταβολικά βλέποντας το τρέιλέρ της. Η προσμονή χτυπάει κόκκινο για τους απανταχού σινεφίλ, όσο και η αδιαφορία στους αιθουσάρχες ή η ψυχρότητα στα στελέχη της αμερικάνικης ακαδημίας κινηματογράφου. Όποιος φοβάται την «Νέα εποχή» και το NETFLIX να σηκώσει το χέρι του παρακαλώ…

imDb

Όταν οι άνθρωποι του NETFLIX δηλώνουν ευθαρσώς ότι δεν φοβούνται τους πειρατές, αλλά τους προσκαλούν να κατεβάζουν τις σειρές και τις ταινίες τους, καταλαβαίνεις ότι αυτοί οι άνθρωποι ζουν στο σήμερα και οι άλλοι που δεν παίζουν την δική τους μπαλίτσα, αλλά κοιτάνε μόνο πως θα καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου, αργά ή γρήγορα, θα γνωρίσουν βαριά ήττα… η ιστορία αυτό μας έχει διδάξει!  

Με 100.000.000 συνδρομητές το NETFLIX έχει την πολυτέλεια να χρηματοδοτεί αρχικά σπουδαία σενάρια και στην συνέχεια πρωτοκλασάτους σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Πάτησε δηλαδή στο μεγάλο λάθος των κινηματογραφικών στούντιο με τους σεναριογράφους και από εκεί και πέρα όλα και όλοι πήραν τον δρόμο τους. Ο πανικός είναι έκδηλος και οι σπασμωδικές επιθετικές κινήσεις τύπου «Αποκλεισμός από τα όσκαρ» ή «Μπλοκάρισμα ταινιών από τους αιθουσάρχες», μόνο ζημιά θα τους προκαλέσει. Όσο πιο πολύ θόρυβος γίνεται άλλωστε για μια ταινία, τόσο καλύτερα… ειδικά αν μιλάμε για μία καλή ταινία! Αντί λοιπόν να προσαρμοστούν άπαντες στην «νέα εποχή», να δώσουν κίνητρα στους θεατές και να αξιοποιήσουν όσο μπορούν αυτές τις ταινίες, προτιμούν να παλέψουν με τα κύματα μέχρι να συμβεί το μοιραίο! Η αγορά χωράει τους πάντες. η πίτα έχει αρχίσει να μοιράζεται εδώ και χρόνια και οι μοναχοφαγάδες ανέκαθεν προκαλούσαν στην καλύτερη περίπτωση θυμό στο φιλοθεάμον κοινό.

Άλλοι κατεβάζουν παράνομα, άλλοι πληρώνουν το μικρό κόστος μιας πλατφόρμας, άλλοι προτιμούν τις επιλογές της καλωδιακής τηλεόρασης, όλοι όμως λατρεύουμε τις σπουδαίες ταινίες και είναι αυτονόητο ότι είτε σε μία εξαιρετική καλλιτεχνικά ταινία, είτε σε μία που θα θαυμάσουμε τους αγαπημένους μας ηθοποιούς θα συναντηθούμε σε μία σκοτεινή αίθουσα. Απλά πράγματα κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν, τόσο καλύτερα. Το μέλλον άλλωστε δεν περιμένει κανέναν…  

imDb

Κάποτε δαιμονοποίησαν την εμφάνιση της τηλεόρασης, τώρα ένα δίκτυο streaming το NETFLIX.

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος. 

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη