«Η Τρελή Χαρά»: Οι Ιταλίδες Θέλμα και Λουίζ!

2016-11-18 11:48

Η ιταλική φινέτσα από τη μία και το εξαιρετικό σενάριο απ’ την άλλη αποτελούν έναν εξαιρετικό λόγο αυτή τη βδομάδα για να χωθείτε σε μια σκοτεινή αίθουσα και ν’ απολαύσετε τη νέα ταινία του Πάολο Βίρτζι «Τρελή Χαρά». Η τραγικότητα της προηγούμενης ταινίας του Βίρτζι (Ανθρώπινο Κεφάλαιο) υποχωρεί και δίνει την θέση της σε μια γλυκόπικρη γεμάτη χιούμορ συνάντηση δύο υπέροχων μεν, γεμάτων προβλήματα γυναικών δε, με τους δαίμονες που τις βασανίζουν ψυχικά… εξ ου και η εκκίνηση γίνεται από ένα ψυχιατρείο!

Myfilm

H δραματικότητα υπηρετείται άψογα απ’ τις δύο πρωταγωνίστριες, ωστόσο δεν μπορείς να μην θαυμάσεις λίγο παραπάνω την Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι η οποία αποδίδει εξαιρετικά το ρόλο της φαντασιόπληκτης, μεγαλοπιασμένης κι επιθετικής αριστοκράτισσας που αποφορτίζει το βαρύ κλίμα που δημιουργεί το δύσκολο πρόβλημα της φίλης της (Μ. Ραματζότι). Η Φιλία είναι που σώζει τελικά την παρτίδα και δίνει τις απαραίτητες λύσεις στ’ αδιέξοδα που έντεχνα έχουν κεντηθεί σεναριακά.

Δεν θα δεις το τραγικό φινάλε όπως στο «Θέλμα και Λουίζ» για τον απλούστατο λόγο ότι στα δύσκολα της ζωής θα επιδείξουν την τρέλα που απαιτείται στην εποχή μας για να μην «αποδράσεις» μέσω της αυτοκτονίας. Θα βγείτε απ’ την αίθουσα χαμογελώντας… το λες επίτευγμα για τόσο βαρύ θέμα, αλλά ο διαχειριστής είναι μάστορας και το αποδεικνύει για μία ακόμα φορά!

Υ.Γ.: Ένα όσκαρ για την Τεντέσκι είναι λίγο… ναι, τόσο γοητευμένος! 

    

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.