Η θέση της καρδιάς-Μαριάννα Κουμαριανού, εκδόσεις Πατάκη

2017-12-30 23:31

Η Μαριάννα Κουμαριανού γεννήθηκε το 1980 στο Κάρντιφ τη Ουαλίας. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και Μουσική και εργάζεται ως δασκάλα. Το 2006 επιμελούταν και παρουσίαζε την εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή "Ο λόγος στα παιδιά μας" στο ραδιόφωνο Λυχνάρι στη Ρόδο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο ΕΚΕΒΙ, μετάφρασης παιδικής λογοτεχνίας και ποίησης. Το 2009, το διήγημα "Πέρασμα" πήρε έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στην Athens Review of Books. Είναι μέλος στη διεθνή οργάνωση SCBWI (Society of children's Book Writers and Illustrators). Από το καλοκαίρι του 2012 κάνει βιβλιοπαρουσιάσεις για παιδιά προσχολικής ηλικίας στην ηλεκτρονική εφημερίδα "Kos voice" (www.kosvoice.gr) με τίτλο "Μια ιστορία θα σας πω...".

Λεπτεπίλεπτο, ευφάνταστο, ονειρικό. Μερικές από τις λεζάντες τις οποίες θα πρόσθετα στο οπισθόφυλλο. Η Μαριάννα Κουμαριανού, με αυτό της το συγγραφικό εγχείρημα, έφτιαξε έναν μικρό κύβο τού Ρούμπικ. Δημιούργησε εικόνες, κίνηση, μας έκανε να φανταστούμε οπτικά την ηρωίδα τής ιστορίας, να ταυτιστούμε μαζί της. Έγραψε ένα διήγημα για νεαρούς αναγνώστες, μα ταυτόχρονα κι ένα παραμύθι για μεγάλους. Σαν ταινία μικρού μήκους. Από αυτές, που ώρες, μέρες μετά αναρωτιέσαι τι είδες, που αισθάνεσαι μια πληρότητα, που αισθάνεσαι γεμάτος. 

Οι λέξεις είναι έτοιμες να φτερουγίσουν, οι καλογραμμένες σκηνές διαδέχονται η μία την άλλη, κατανοητό για όλες τις ηλικίες, ολοκληρωμένοι χαρακτήρες και λυρισμός είναι μερικά από τα στοιχεία που θα σας συναρπάσουν. Θα μπορούσε κανείς να παρομοιάσει την πρωταγωνίστρια με την Αλίκη τού Λούις Κάρολ. Αποδομούν και οι δύο το μέσα τους. 

Το βιβλίο έχει μια απίστευτα γαλλική φινέτσα. Είναι εκλεπτυσμένο, "σφάζει με το γάντι", φτιαγμένο από τεχνίτη του είδους. Θυμίζει διαμάντι παλαιάς κοπής με σύγχρονες όμως λογοτεχνικές πινελιές. Διαβάζεται απνευστί και σε βοηθά να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση σου με τον κόσμο και κυρίως με τον εαυτό σου. Η ζωή που ζούμε είναι ένα δώρο. Ας την αξιοποιήσουμε στο μέγιστο. 

Μια λογοτεχνική έκπληξη!  

 

Η θέση της καρδιάς

Από το οπισθόφυλλο.

"Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω ελεύθερη" έγραψε το κορίτσι της ιστορίας. Ύστερα έβγαλε την καρδιά του από τη θέση της και άρχισε να ταξιδεύει. Πολλοί βρέθηκαν στον δρόμο του και του υποσχέθηκαν να την προσέχουν. Πώς θα μπορέσει η καρδιά να βρει τη θέση της; Ποια θα είναι αυτή;

www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=735071

 

Για το BOOK TOUR, Θεοφάνης Θεοφάνους.

(Νυχτερινές αναγνώσεις - Βιβλιοπροτάσεις)

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη