«Η ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΟΧΑΓΟΥ»: Όταν έκλαψε ξανά ο Νίτσε…

2019-01-18 13:27

Αυτό που δεν είχε φανταστεί ούτε ο Νίτσε ήταν η στολή του υπεράνθρωπου, αυτή που θα μεταμόρφωνε ανθρώπους σε τέρατα που τυφλωμένα από μίσος θα εξόντωναν συνανθρώπους τους. Υπαρκτή στην ταινία αυτή η στολή, έρχεται να ντύσει ένα ανθρωπάκι που υιοθετεί αυτομάτως μία παράλογη κι ανήθικη συμπεριφορά και μεταφέρει όλους εμάς σ’ ένα ζωντανό θέατρο του παραλόγου τόσο για το κατάμαυρο παρελθόν, όσο και για το ζοφερό μέλλον αφού οι απόγονοι αυτών των αρρωστημένων μυαλών ζουν ανάμεσά μας…

Dvd trailers

Το ένστικτο της επιβίωσης συναντά τον αχαλίνωτο ατομικισμό και τον ανηθικισμό που οδηγούν τον λιποτάκτη Βίλι Χέρολντ με ταχύ βήμα στον παραλογισμό και την παραφροσύνη. Οι φτωχοδιάβολοι που τον ακολουθούν δημιουργούν μία ομάδα βγαλμένη κατευθείαν απ’ την κόλαση και τους πιο φριχτούς εφιάλτες ολόκληρης της ανθρωπότητας. Αποκορύφωμα της δράσης τους η μαζική σφαγή Γερμανών λιποτακτών στο στρατόπεδο Έμσλαντ. Η στολή που θα χρησιμοποιηθεί αρχικά για να ζεσταθεί ο Χέρολντ θα τον διαβρώσει και θα τον μεταλλάξει σε τέρας.

Ο Ρόμπερτ Σβέντε μας χαρίζει με δικό του σενάριο την 3η υπέροχη για φέτος ασπρόμαυρη ταινία με την αξιοζήλευτη φωτογραφία και τα κοφτερά πλάνα του Φλόριαν Μπολχάους να δεσπόζουν και να απεικονίζουν άψογα την φρικώδη ατμόσφαιρα των εγκλημάτων και του παραλογισμού. Όταν θ’ αποχωρήσει απ’ την σκηνή και θα χαθεί στο σκοτάδι του δάσους θα έχει αφήσει πίσω ένα σωρό από ανθρώπινους σκελετούς. Κρυμμένος μέχρι να κάτσει η σκόνη…

Η ταινία καταφέρνει να σοκάρει με την αγριότητά της αλλά νομίζω ότι ο βαθύτερος στόχος της στο φινάλε είναι να σαρκάσει την ουδέτερη στάση μας και στην ακατανόητη σημερινή ανοχή όλων μας στην ιδεολογία του ναζισμού που τυλίγεται αργά γύρω απ’ τον λαιμό της κοινωνίας και σκορπά το δηλητήριό της στους αμνήμονες, τους άβουλους και τους μοιραίους. Αν συνεχίσουμε έτσι, σύντομα θα βρεθούμε μπροστά σε μια παρέλαση τεράτων στους δρόμους μας… και τότε θα είναι πια αργά!

 

 Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.            

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/