«Η ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ»: ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΔΕΝ… ΓΕΛΑΣΕ!

2016-02-11 09:11

Ροδαλά μάγουλα, παχύ μουστάκι, χαριτωμένη κοιλίτσα, βροντερό γέλιο, καλή διάθεση, τρελό κέφι…  κάπως έτσι θα ήταν ο Θεός, αν ζούσε στην Ελλάδα! Δυστυχώς όμως ζει στην μουντή και βαρετή πόλη των Βρυξελλών κι είναι ο πιο αντιπαθητικός τύπος που μπορείς να φανταστείς… πλήττει αφόρητα κι εκτονώνει την μικροψυχία του πάνω στους ανθρώπους. Δημιουργεί βασανιστικούς κανόνες και καταστροφικούς πολέμους κι απολαμβάνει τα πάθη του δημιουργήματός του για να χασκογελάει και να περνάει η ώρα του! Μαζί του ζει η σιωπηλή Παναγία που υπομένει καρτερικά τις ιδιοτροπίες του και μαραζώνει περιμένοντας την επιστροφή του γιου της, Ιησού. Τα επεισόδια αρχικά στο μικρό διαμέρισμα και στην συνέχεια στην πόλη των Βρυξελλών, με την περιπλάνηση του κακότροπου Θεού εκεί, είναι σκέτη απόλαυση. Ξεκαρδιστικές στιγμές, γεμάτες έμπνευση, σουρεαλισμό  και μαύρο χιούμορ, που απογειώνουν τον θεατή.

Θα μπορούσε να ήταν η βέλγικη απάντηση στο «βέβηλο» κι αξεπέραστο  «Ένας προφήτης, μα τι προφήτης» των Μόντυ Πάιθον, ύστερα από 36 χρόνια, αλλά κόλλησε στα σιρόπια της «Αμελί», τα βήματα της οποίας ακολουθεί η μικρή κόρη του Θεού, Εα. Η φιλοδοξία της να δώσει ξανά στους ανθρώπους την ελεύθερη βούληση και την επιθυμία για ζωή παρουσιάζεται τόσο γλυκερά που προσγειώνει απότομα τον εξιταρισμένο θεατή. 

Athinorama

Οι προσδοκίες για κατεδάφιση περιορίζονται σε μια μετρημένη ανακαίνιση και οι νότες της σλάπστικ κωμωδίας μένουν στον αέρα μετέωρες. Άλλο το βρετανικό φλέγμα, άλλο η βέλγικη σπιρτάδα…

Είναι μια πραγματικά αστεία ταινία, χάνει όμως την ευκαιρία να γίνει και μια δημοφιλής ταινία. Δεν θα υπάρξουν διαμαρτυρίες και διαμάχες, γιατί κυριαρχεί η τρυφερότητα και τα μουσικά κλασσικά κομμάτια που κρύβουμε όλοι στην καρδιά μας. Αποφεύχθηκε η ιεροσυλία και μένει το παραμύθι με την κόρη του Θεού και τους 6 αποστόλους. Ευρωπαϊκό ποίημα που ταλαντεύεται μεταξύ του χαμόγελου και της γλυκιάς μελαγχολίας. Ευτυχώς βάζει η Παναγία στο φινάλε το χεράκι της για να βγεις κεφάτος απ’ την αίθουσα!

Υ.Γ.: Μας λείπεις JC… κι εσύ επίσης Bryan!!

flicks

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/