Η μοναξιά είναι από χώμα-Μάρω Βαμβουνάκη, εκδόσεις Φιλιππότη

2015-06-03 17:34

Απόσπασμα:

Έτσι όπως είμαι σκυμμένος πάνω απ’ τις ανακατωμένες σελίδες του βιβλίου που έχω φορτωθεί για να γράψω, που όλο αναβάλλω να τακτοποιήσω τις σημειώσεις του και να κάτσω να δουλέψω στα σοβαρά, σκέπτομαι και ξανασκέφτομαι πως η ζωή η ζώσα δεν συλλαμβάνεται με τέτοιους τρόπους.

Σχήματα λόγου, μεταφορές, επίθετα, περιγραφές, ευρήματα, έκπληξη ή άλλως σασπένς, εξυπνάδες, ξόβεργες για ζωή που δεν πιάνεται, που μου ξεφεύγει, που κελαϊδά από απέναντι, που με περιγελά.

Σε τι συρτάρι να κλείσεις τον άνεμο που ν’ ακούγεται και το βουητό του; Το τιτίβισμα του πουλιού πως ζωγραφίζεται; Και το βότσαλο που βγάζω έξω απ’ τον γυαλό πόσο είναι το ίδιο βότσαλο που κύτταζα στον βυθό πριν να λαμπυρίζει;

Κακέκτυπα της ζωής είναι τα έργα μας καλή μου, και τα πιο επιτυχημένα. Κι η χειρότερη στιγμή που ζούμε είναι αξιότερη απ' την καλύτερη στιγμή που γράφουμε.

 

Περισσότερα στις σελίδες του βιβλίου.

 

Πηγή κειμένου και εξωφύλλου του βιβλίου: Η μοναξιά είναι από χώμα-Μάρω Βαμβουνάκη, εκδόσεις Φιλιππότη.

Πηγή φωτογραφίας της συγγραφέως: https://www.biblionet.gr

 

(Άλλο ένα απόσπασμα-διαμάντι της ελληνικής πεζογραφίας. Άλλη μια σκέψη που μας υπενθυμίζει πως το ν' ασχοληθεί κανείς με μια τέχνη δεν είναι μια ανάγκη της στιγμής, ούτε και πρέπει να γίνεται με απώτερο σκοπό το κέρδος. Κρύβεται κάτι άλλο σε αυτή την επιθυμία. Μια πνευματική πληρότητα που ξεπερνά την έννοια της τέλειας διεκπεραίωσης.)

 

Για το BOOK TOUR, Θεοφάνης Θεοφάνους.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
Έναρξη: 27 Φλεβάρη
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751