Η απόφαση-Κάκια Ξύδη, εκδόσεις Πνοή

2018-02-13 19:50

Ο ορισμός του έρωτα, μέσα από το απόσπασμα του διηγήματος «Η απόφαση» του βιβλίου «Φυσάει», εκδόσεις Πνοή

 

Ήταν και πάλι δεκαεννιά χρονών, ή μάλλον ξαναγεννήθηκε και άρχισε η μεταμόρφωσή της. Έγινε όμορφη, δεν πατούσε στη γη, πετούσε. Όλα τα έβλεπε εφικτά. Το χαμόγελο, αδιάψευστος μάρτυρας, δεν έφευγε καθόλου από τα χείλη της και το κορμί της ανέδιδε κάθε στιγμή έναν έντονο ερωτισμό. Όλα έδειχναν τόσο διαφορετικά, οι δρόμοι που τους είχε χιλιοπερπατήσει έγιναν όμορφοι, καινούργιοι. Η δουλειά, ο κόσμος, οι φίλοι, οι γνωστοί, ο ουρανός, η θάλασσα, το φιλί, η αγάπη, τα πάντα απέκτησαν ένα καινούργιο νόημα για κείνη. Οι άνθρωποι είχαν γίνει τόσο οικείοι τώρα που μπορούσε να νιώσει τα συναισθήματά τους. Είχε γίνει πιο ανθρώπινη και πετούσε, πετούσε, όλο και πιο ψηλά, τίποτα δεν την άγγιζε, έφτανε μόνο ένα βλέμμα του για να αναληφθεί στα ουράνια.

Τι τις ήθελε λοιπόν τις υποκρισίες και τις σκέψεις; Αφού η απόφαση είχε παρθεί από το πρώτο βλέμμα. Αφού η απόφαση είχε παρθεί από κείνη τη μέρα που τα χείλη του άγγιξαν τα δικά της και χιλιάδες φωτάκια άρχισαν να αναβοσβήνουν δίνοντας το στίγμα του συναγερμού που χτυπάει από την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

 

Σύντομο βιογραφικό

Η Κάκια Ξύδη γεννήθηκε στη Σελλασία Λακωνίας. Τελείωσε το Λύκειο στη Σπάρτη και το St. George College στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Το 2016 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Πνοή.
Είναι μέλος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Επίσης, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και διατηρεί το δικό της ιστολόγιο στη διεύθυνση: xidikakia.blogspot.com 
Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα Ταξίδι στην ομίχλη, Σε ελεύθερη πτώση καθώς και τα παιδικά βιβλία Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες, Ο Κρυστάλλης και το όνειρο της βροχής. 
Το Φυσάει είναι το πρώτο βιβλίο των εκδόσεων Πνοή.

 

Φυσάει! Φυσάει πολύ δυνατά. Μετεωρίζομαι στην άκρη του ονείρου μου και χάνομαι μέσα του. Εγώ το δημιούργησα και μόνη μου θα το φτάσω μέχρι το τέλος. Στάλα στάλα, γεμίζω όλο και πιο πολύ από τις ευλογημένες στιγμές που έζησα. Στάμνα κρυστάλλινη κάτω από την πηγή του Θεού. Περιμένω καρτερικά. Μέχρι που μια θαυμαστή πληρότητα με κυριεύει. Είτε καλή είτε κακή, αυτή είναι η ζωή μου. Αρκετή για να γεμίσει τη στάμνα μου, ικανή να με ολοκληρώσει. Απαλλαγμένη από τα «γιατί» και τα «πρέπει», με τη μία και μοναδική της αλήθεια.
Φυσάω!
Είμαι ο αγέρας που με χτυπάει, με ξεγυμνώνει, με ταξιδεύει, με ξυπνάει, με λυτρώνει.

 

Αποκτήστε το άμεσα:

www.ekdoseispnoi.gr/index.php/el/books-gr/mythistorima/fysai

 

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη