ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΩ τον Mikey Wax

2017-06-28 20:56
Εκεί που νομίζεις πως τα έχεις δει όλα στη μουσική, πολύ ταλαντούχους ανθρώπους, χαρισματικούς, εξαιρετικά δημιουργικούς, με πρωτοποριακές ιδέες, και καμιά φορά σε πιάνει και μια μικρή απογοήτευση ότι τα τελευταία χρόνια σπανίζουν, εμφανίζεται μια περίπτωση σαν τονMikey Wax και αναθεωρείς!
 
Γιατί, έχουμε δει μουσικούς να παίζουν δύο ή περισσότερα μουσικά όργανα, π.χ. κιθάρα και φυσαρμόνικα ή πιάνο και κιθάρα ή κιθάρα και ντραμς, αλλά όχι ταυτόχρονα. Ο Mikey, παρότι κατά βάση είναι πιανίστας (ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο σε ηλικία 8 ετών), μπορεί να παίζει ταυτόχρονα κιθάρα και πιάνο, όπως αποδεικνύει περίτρανα το βίντεο (που ανέβασε ένας τυχερός που βρέθηκε σε live του Mikey). Επίσης, ο Mikey Waxείχε την ιδέα να παίζει ζωντανά στα σπίτια των πρώτων θαυμαστών του. Έτσι, ξεκίνησε τις ζωντανές εμφανίσεις και πραγματοποιήσε περίπου 200 (!) τέτοιες συναυλίες σε σαλόνια στα σπίτια θαυμαστών του ανά την Αμερική.
Και πραγματικά, έχει πολύ όμορφα τραγούδια, όπως το ανεβαστικό You lift me up (εξίσου ενδιαφέρον και στην ακουστική του εκδοχή), το ρομαντικό Counting On You, το Only One με το ευφάνταστο βίντεο κλιπ, ή το Love Always Winsπου σύμφωνα με τον Mikey είναι ένα τραγούδι υπέρ της αγάπης και εναντίον της κάθε μορφής ρατσισμού. Ακόμα, το Bottle of Jack που κατά την ταπεινή μου άποψη είναι το καλύτερό του κομμάτι, το  Take Me Home με την υπέροχη ενορχήστρωση, το μελωδικό In Case I Go Again που ήταν το πρώτο του σινγκλ (το 2012) και το πιο πρόσφατο και ανεβαστικό Helium. Και όπως κάθε καλλιτέχνης που σέβεται τον εαυτό του, ο Wax έχει και Χριστουγεννιάτικο κομμάτι, το οποίο λέγεται And A Happy New Year και ακούγεται πολύ στα ραδιόφωνα των ΗΠΑ τα Χριστούγεννα.
 
To ενδιαφέρον στον Mikey Wax είναι ότι η μουσική  του αποτελεί ένα κράμα ποπ και κάουντρι, ενώ ο ίδιος έχει αυτό το παρουσιαστικό του καλού παιδιού που κάθε άλλο παρά σε σταρ παραπέμπει και σε κάνει να τον συμπαθήσεις ακαριαία. Και  τα τραγούδια του έχουν αντίστοιχο αντίκτυπο, τα αγαπάς ακαριαία. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετά από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί ωςsoundtracks σε ταινίες, εκπομπές, σήριαλ, διαφημίσεις, ακόμα και σε διαλείμματα αγώνων του NBA.

 

 
Φαίνεται ότι ο Mikey έκανε μια πολύ δυνατή αρχή το 2012 και συνεχίζει τη διαδρομή του, όμως ακόμα δεν έχει κάνει την επιτυχία που του αναλογεί. Ελπίζω σύντομα να πάρει τη θέση που του αξίζει στην παγκόσμια μουσική σκηνή.  
 
Για το BOOK TOUR, Μαίρη Σκόρδια.
 

 

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/