ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΩ τον Eros Ramazzotti

2018-01-05 15:42
Γνωρίζατε ότι ο Eros Ramazzotti, ίσως ο Ιταλός καλλιτέχνης με την μεγαλύτερη απήχηση διεθνώς από τους εν ζωή Ιταλούς μουσικούς, απέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις του Conservatorio (σε ελεύθερη μετάφραση «Ωδείο», αλλά ουσιαστικά ήταν κάτι σαν μουσικό Λύκειο), όπου ήθελε να ακολουθήσει μουσικές σπουδές; Μετά την απόρριψή του, ο Eros ξεκίνησε να σπουδάζει λογιστική, αλλά σύντομα εγκατέλειψε τον συγκεκριμένο κλάδο και προφανώς έκανε πολύ καλά.
 
Ο γοητευτικός τραγουδιστής με την χαρακτηριστική ένρινη χροιά έχει πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια δίσκους στην περίπου τριαντακοταπενταετή του καριέρα έως σήμερα. Έχει συνεργαστεί με ιερά τέρατα της μουσικής όπως οιCarlos Santana, Joe Cocker, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Tina Turner, Cher, ενώ του έχουν απονεμηθεί διάφορα μουσικά βραβεία και έχει περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο (πολλάκις).
 
Ο Eros, που έγραφε τραγούδια από αρκετά μικρή ηλικία και ξεκίνησε να μαθαίνει κιθάρα όταν ήταν 8 ετών, κατάφερε να περάσει στον τελικό ενός Ιταλικού διαγωνισμού τραγουδιού το 1981 (σε ηλικία 18 ετών) παρουσιάζοντας ένα δικό του τραγούδι με τίτλο Rock 80. Παρότι δεν ήταν στους νικητές του διαγωνισμού, προσέλκυσε το ενδιαφέρον κάποιων εκπροσώπων της Ιταλικής μουσικής βιομηχανίας. Έτσι μετακόμισε από τη Ρώμη στο Μιλάνο και κυκλοφόρησε το 1982 το πρώτο του single, με τίτλο Ad un amico, το οποίο δεν έτυχε ιδιαίτερης απήχησης.
 
Σύντομα μετά και από αυτή την αποτυχία, ο Ramazzotti γνώρισε τον άνθρωπο που έμελλε να γίνει ο μέντοράς του σε εκείνη την καθοριστική φάση της καριέρας του, τον Renato Brioschi. Αυτός τον έπεισε να συμμετάσχει στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο το 1984, με το τραγούδι Terra promessa, οπότε και κέρδισε στην κατηγορία του πρωτοεμφανιζόμενου. Από τότε τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Το 1985, κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο Cuori Agitati, το οποίο περιείχε το κομμάτι Una storia importante με το οποίο ο Eros ξαναπήγε στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο. Και παρότι βγήκε έκτος, το κομμάτι έγινε πολύ γνωστό στην Ευρώπη και ιδιαιτέρως στην Γαλλία, όπου το συγκεκριμένο single πούλησε 1 εκατομμύριο αντίτυπα!
 
 
Ο νέος με τα ατίθασα σγουρά μαλλιά, την χαρατηριστική φωνή και την όχι τόσο καθαρή προφορά (τυουλάχιστον για όσους δεν έχουν μητρική γλώσσα τα Ιταλικά) κουρεύτηκε, ενίσχυσε τον ένρινο χαρακτήρα της φωνής του και έστησε μια αξιοθαύμαστη καριέρα πάνω στις αρχικές του αποτυχίες.
Αγαπώ τον Eros Ramazzotti γιατί ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι στο σπίτι του, δεν υπήρχαν βιβλία. Ο πατέρας του ήταν χτίστης και η μητέρα του δεν δούλευε. Οι γονείς του δεν του έδιναν ιδιαίτερα ερεθίσματα. Χαρακτηριστικά έχει πει: «δεν υπήρχαν βιβλία στο πατρικό μου, δεν υπήρχαν ποτέ υποδείξεις για το πώς να έχουμε μια αξιοπρεπή συνομιλία, δεν δόθηκε καμιά καθοδήγηση στην αναζήτηση του εαυτού μας.» Η μόνη ουσιαστική κίνηση από την μεριά των γονιών του ήταν η κιθάρα που του πήρε ο πατέρας του επειδή κατάλαβε ότι είχε ταλέντο στη μουσική.
Και όμως, αυτό το παιδί με τα τόσο λίγα ερεθίσματα, από το όχι τόσο ευνοϊκό περιβάλλον, τα κατάφερε. Γιατί είχε ταλέντο, γιατί ήταν ξεχωριστός, γιατί δεν εγκατέλειψε το όνειρό του. Το 2005 κυκλοφόρησε σε βιβλίο η βιογραφία του. Ο ίδιος εξήγησε ότι ο σκοπός του βιβλίου ήταν να γνωρίσει ο κόσμος ποιος πραγματικά είναι, γιατί «στις συνεντεύξεις είμαι ιδιαίτερα αντιπαθητικός και συνήθως δεν μπορώ να περάσω το μήνυμα που θέλω». Δεν πειράζει, Eros, κάποιοι άνθρωποι επικοινωνούν καλύτερα μέσα από τη μουσική! 
 
Για το BOOK TOUR, Μαίρη Σκόρδια.

 

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ 

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Ο ΣΗΦΗΣ ΤΟ ΚΟΤΣΥΦΙ

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΖΗΤΑ

Ένα εικονογραφημένο παραμύθι, 

της Μαίρης Σκόρδια, 

για τη φιλία και τη χαρά του να μοιράζεσαι.

Για παιδιά προσχολικής 

και σχολικής ηλικίας. 

Αποκτήστε το με δωρεάν μεταφορικά από τις εκδόσεις Φυλάτος. 

https://goo.gl/ZGe6tc

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/