ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΩ τον David Guetta

2017-03-22 15:42

 

Όταν ο αγαπημένος φίλος, ανήσυχος νους, δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού Book Tour και εξαιρετικός συγγραφέας Θεοφάνης Θεοφάνους, μου πρότεινε να γράψω στο ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΩ για τον David Guetta, σκέφτηκα «πώς και δεν το έκανα νωρίτερα;». Κάποια τραγούδια του, όπως π.χ. το Dangerous με τον SamMartin, τα ακούμε διαρκώς, στο σπίτι και στο αυτοκίνητο. Ο Θεοφάνης μού θύμισε το υπέροχο Titanium με την μαγική φωνή της Sia, το οποίο όταν είχα πρωτακούσει νόμιζα ότι το τραγουδούσε μαύρη τραγουδίστρια,  αλλά και το Without you με τον Usher να αποδεικνύει ότι οι φωνητικές του δυνατότητες είναι πολύ ανώτερες από ό,τι νομίζαμε.
 
Ο David Guetta είναι προφανώς ο πιο επιτυχημένος DJ/μουσικός παραγωγός παγκοσμίως. Έχει σαρώσει τα βραβεία σε όλους τους διεθνείς μουσικούς θεσμούς. Για παράδειγμα, το When love takes overμε την Kelly Rowland κέρδισε βραβείο Grammy το 2010 στην κατηγορία Best Remixed Recording, Non-Classical, ενώ στην ίδια κατηγορία ο David αναδείχθηκε νικητής και το 2011 με το Revolver, remix που έκανε με τον Ολλανδό επίσης DJ και μουσικό παραγωγό Afrojack στο συγκεκριμένο τραγούδι της Madonna. Επίσης, αναδείχθηκε Best International DJ το 2007, και Best House DJ τα δύο επόμενα χρόνια (2008 και 2009), ενώ το 2016 του απονεμήθηκε το βραβείο του BestFrench DJ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2006 έως και το 2016, δεν πέρασε ούτε μία χρονιά που ο Guetta να μην ήταν υποψήφιος για κάποιο από τα διεθνή βραβεία, στα Grammy, στα NRJ, ή στα Dj Awards. Το 2016, η UEFA ανέθεσε στον David να συνθέσει το επίσημο τραγούδι για το UEFA EURO 2016. Έτσι, προέκυψε το This one’s for you με τη Zara Larsson.
 
Έχοντας πολυετή θητεία στα καλύτερα κλαμπ αρχικά του Παρισιού (εκεί ξεκίνησε να παίζει μουσική το 1984) και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο, ο David γνωρίζει πολύ καλά τι αρέσει στον κόσμο. Αυτό είναι άλλωστε και το βασικότερο προσόν ενός DJ, να καταλαβαίνει τι αρέσει στον κόσμο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Εμφανώς, δεν είναι αυτό το μόνο του προσόν. Τα δικά του τραγούδια, εκτός από τον ξέφρενο ξεσηκωτικό ρυθμό, είναι πολύ μελωδικά και δίνουν την αίσθηση ότι η μουσική ρέει στις φλέβες του, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα στο υπέροχο Lovers on the sun ή στο Play Hard.
 
Ο Guetta είναι ένας πολύ ταλαντούχος μουσικός και ένας εξαιρετικά οξυδερκής άνθρωπος. Είναι ανάμεσα στους ελάχιστους DJ που κάνει παγκόσμιες τουρνέ και στις συναυλίες του το πλήθος παραληρεί. Έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τον δικό του αναγνωρίσιμο ήχο, κάτι που συνήθως λέμε για τη χροιά της φωνής ενός τραγουδιστή. Φαίνεται ότι η επικοινωνία του DavidGuetta με το κοινό είναι πολύ άμεση και αληθινή. Άλλωστε, το τελευταίο single είναι το remix του Would I lie to you με τους Cedric Gervais & Chris Willis, βασισμένο στο ομώνυμο τραγούδι των  Charles & Eddie. Από ό,τι φαίνεται, όχι, δε θα μας έλεγε ψέματα.
 
 
Για το BOOK TOUR, Μαίρη Σκόρδια.
 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/