ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΩ το Home του Terry Hall

2016-02-11 17:37

Το “Home” είναι το πρώτο από τα δύο σόλο άλμπουμ του TerryHall, που κυκλοφόρησε το 1994, ενώ ο Hall μετρούσε ήδη μια δεκαπενταετία στη μουσική ως μέλος των The Specials, Fun Boy Three, The Colourfield, Terry, Blair & Anouchka, και Vegas. Για την ιστορία, το δεύτερο σόλο άλμπουμ του με τίτλο “Laugh” κυκλοφόρησε το 1997 και θεωρείται πιο επιτυχημένο από το “Home”. Αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη, το “Home” είναι ένα μουσικό αριστούργημα, που διακρίνεται από αξιοζήλευτη συνοχή, υπέροχες ποπ μελωδίες, γλυκιά μελαγχολία, και μεταδοτική ρομαντική διάθεση.
 
Το Forever J είναι ίσως το πιο γνωστό τραγούδι του δίσκου με αξιοσημείωτη «καριέρα» και στα Ελληνικά ραδιόφωνα. Και γιατί όχι; Αποτελεί την πιο ευχάριστη εκδοχή του mainstream που έχω ακούσει ποτέ. Όμως εξίσου αγαπημένα (ή ίσως και περισσότερο) είναι το No no no με την φανταστική κιθαριστική έναρξη, το I don’t got you που είναι πολύ εύστοχο στιχουργικά, καθώς και το ελαφρώς σουρρεαλιστικό I drew a lemon. Όμως, για να είμαι δίκαιη, ο δίσκος ακούγεται μονορούφι και πολλάκις. Έχει πολύ ενδιαφέροντα γυναικεία φωνητικά, ωραίες ενορχηστρώσεις, και αφήνει μια γλυκιά αίσθηση από την αρχή ως το τέλος.
 
Η πλήρης λίστα με τα τραγούδια του “Home” είναι η ακόλουθη:
2. You
3. Sense
 
Το 1995 το Home επανακυκλοφόρησε με την προσθήκη ενός ακόμα κομματιού, του Chasing a rainbow. Στη συνέχεια αποσύρθηκε από την αγορά, και σήμερα είναι από σπάνιο έως συλλεκτικό. 
 
Κάτι που επίσης πρέπει να αναφερθεί είναι ότι το όγδοο τραγούδι του δίσκου, με τίτλο Grief disguised as joy, είναι μάλλον αυτοβιογραφικό, μιας και ο TerryHall έκανε απόπειρα αυτοκτονίας το 2004 και διαγνώσθηκε με μανιοκατάθλιψη και διπολική διαταραχή. Παρόλα αυτά, με ιατρική βοήθεια και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, συνεχίζει να υπάρχει ανάμεσά μας και από το 2008 επανένωσε τους The Specials με τους οποίους κάνει διάφορα live (η επανένωση δεν ήταν πλήρης, καθώς δε συμμετείχε ο κιμπορντίστας Jerry Dammers). Ο ίδιος ο Terry Hall έχει δηλώσει ότι αυτή η επανένωση τον έχει βοηθήσει πάρα πολύ, μιας και τα υπόλοιπα μέλη των TheSpecials "καταλαβαίνουν" την ασθένειά του. Προς το παρόν πάντως, το γκρουπ μόνο περιοδεύει. Πολύ θα ήθελα να ακούσω κάτι καινούριο από τονTerry Hall, ειδικά εφόσον υπάρχει πιθανότητα να είναι εφάμιλλο του “Home”!
 

 

Υ.Γ. Παρότι το άλμπουμ είναι σχετικά δυσεύρετο και τα σφραγισμένα αντίτυπά του πωλούνται προς τριψήφιο αριθμό € στο Amazon, όποιος θέλει έχει την ευκαιρία να το ακούσει όλο εδώ.

 

Για το BOOK TOUR, Μαίρη Σκόρδια.
 
 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/