ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΩ την Janice Whaley

2016-10-24 19:17
Ήταν 2011 όταν τυχαία «έπεσα» πάνω σε μια ακαπέλα εκτέλεση του Bigmouth strikes again η οποία μου κίνησε το ενδιαφέρον. Μια σταθερή γυναικεία, φωνή με προφανώς μεγάλη γκάμα, είχε υποκαταστήσει όλα τα μουσικά όργανα. Με μια σύντομη αναζήτηση, ανακάλυψα ότι η Janice Whaley είχε ηχογραφήσει όλη (!) την δισκογραφία των Smiths με αυτόν ακριβώς τον τρόπο, αντικαθιστώντας όλα τα μουσικά όργανα με τη φωνή της και γράφοντας πολλά layers το ένα πάνω από το άλλο.
 
Άκουσα αρκετά ακόμη τραγούδια (το Internet και YouTube να είναι καλά): τα There is a light that never goes out,  The boy with the thorn on his side,Some girls are bigger than othersHeaven knows I am miserable nowThe queen is dead, και I  know it’s over. Η δουλειά αυτή της Janice Whaleyλέγεται The Smiths Project και της πήρε ένα χρόνο να την ολοκληρώσει. Πρόκειται για μια απίστευτη μουσική ιδιοφυΐα, με εξαιρετική επιμονή και ταλέντο.
 
Πέρα όμως από όλα αυτά, πρόκειται για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο με ευαισθησίες

και ανοιχτό μυαλό. Στην δειλή μου προσπάθειά μου να επικοινωνήσω μαζί της το 2011, ορμώμενη από το γεγονός ότι θεωρώ πραγματική μοναδική την ιδεά της (και τον τρόπο που την υλοποίησε, σε ένα μικρό στούντιο στο σπίτι της με ατελείωτες ώρες προσωπικής εργασίας), βρέθηκα αντιμέτωπη με μια έκπληξη: η Janice όχι απλώς μου απάντησε, αλλά μπορώ να πω ότι γίναμε και «εξ αποστάσεως» φίλες. Έχουμε ανταλλάξει πολλά μηνύματα, έχει ακούσει δική μου μουσική, έχουμε μια γλυκιά επικοινωνία. 

 
Στη συνέχεια, η Janice έβγαλε την πρώτη της δουλειά με δική της μουσική, με τίτλο Patchwork Life το 2012, στο οποίο συμπεριλήφθηκε και το ντουέτο Ideas as opiates με τον James Roday των Tears for Fears! Για άλλη μια φορά, η Janice έμεινε πιστή στο δικό της μουσικό είδος, μη χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα πέρα από τη φωνή της (εκτός από ελάχιστο πιάνο και μία περίπτωση όπου χρησιμοποίησε ντραμς). Το 2013, κυκλοφόρησε το singleWe need you, διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού των  Duran Duran, ύστερα από πρόταση του Simon Le Bon, ενώ έχει συμμετάσχει στο κομμάτι Trees του Curt Smith(των Tears for Fears), που συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ του με τίτλο Mayfield.
 
Σήμερα η σπουδαία αυτή καλλιτέχνης εξακολουθεί να ασχολείται με την μουσική, αλλά παράλληλα έχει ένα εστιατόριο για χορτοφάγους στο San Joseτης California όπου ζει με τον σύντροφο και το γιο της. Και είναι να απορεί κανείς, πώς προωθούνται στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία (μεταξύ άλλων) διάφοροι που δε διαθέτουν ούτε το μισό της ταλέντο, και όχι κάποιος σαν τηνJanice. Για να μην αναφέρω πόσα θα είχε να διδάξει σε φοιτητές μουσικής τεχνολογίας και ηχοληψίας η υπέροχη αυτή δημιουργός.
 
Όποιος θέλει, να αγοράσει το The smiths Project της Janice Whaley ολόκληρο ή τμηματικά, μπορεί να το κάνει εδώ. Όποιος ενδιαφέρεται για το PatchworkLife, μπορεί να το βρει εδώ.
 
Υ.Γ. Έχοντας δωρίσει άλμπουμ από το The Smiths Project σε άτομα που έχουν τεράστιες μουσικές συλλογές και των οποίων τη γνώμη επί της μουσικής εμπιστεύομαι απόλυτα, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι είναι ένα ξεχωριστό μουσικό δώρο. 
 
Για το BOOK TOUR, Μαίρη Σκόρδια.

 

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/