ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΩ την Birdy

2017-05-16 18:29

Αναζητώντας  πληροφορίες για την Birdy για τις ανάγκες αυτού του κειμένου, συνειδητοποίησα για μια ακόμη φορά πως ο χρόνος φεύγει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Το κορίτσι με το θλιμμένο βλέμμα και το αστείρευτο μουσικό ταλέντο, όχι μόνο ενηλικιώθηκε αλλά βρίσκεται στην αρχή της τρίτης δεκαετίας της ζωής της. Θυμάμαι ακόμη την έκπληξή μου τη μέρα που πρωτοάκουσα στο ραδιόφωνο το People help the people και ο παραγωγός ανέφερε ότι η ερμηνεύτρια ήταν 15 ετών. Το αυθεντικό κομμάτι είχαν παρουσιάσει λίγα χρόνια νωρίτερα οι Cherry Ghost το 2007, αλλά ομολογουμένως η διασκευή ήταν καλύτερη από την original εκδοχή του τραγουδιού.

 

Η Birdy γεννήθηκε τον Μάιο του 1996 στο Lymington του Ηνωμένου Βασιλείου και είχε την τύχη να έχει πιάνο στο σπίτι της, μιας και η μητέρα της είναι πιανίστα. Έτσι, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στα 7 της χρόνια και τον επόμενο χρόνο έγραψε τα πρώτα της τραγούδια! Το πραγματικό της όνομα είναι αληθινός σιδηρόδρομος: Jasmine Lucilla Elizabeth Jennifer van den Bogaerde και το Birdy είναι ένα παρατσούκλι από την βρεφική της ηλικία, γιατί θύμιζε στους γονείς της τα μικρά πουλιά που ανοίγουν το στόμα τους για να ταϊστούν. Όταν ήταν 12 ετών, συμμετείχε στον Βρετανικό διαγωνισμό  Open Mic UK, που αποτελεί τον σημαντικότερο ίσως μουσικό διαγωνισμό για νέα ταλέντα. Η Birdy, διακρίθηκε ανάμεσα σε 10.000 διαγωνιζόμενους από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και κέρδισε τόσο την κατηγορία κάτω των 16 ετών στην οποία συμμετείχε (υπήρχαν δύο ακόμη κατηγορίες: 16-23 και άνω των 23 ετών), όσο και το Μεγάλο Βραβείο (Grand Prize), με το δικό της κομμάτι So Be Free (ή Be Free μεταγενέστερα)  το οποίο η τότε δωδεκάχρονη παρουσίασε ζωντανά σε κοινό 2.000 ατόμων.

 

Έκτοτε, τα πράγματα κύλησαν όπως οφείλουν να κυλούν για εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους που έρχονται στον πλανήτη για να μαγέψουν. Πέρα από το ότι έχει βραβευθεί αρκετές φορές, η Birdy έχει, στα 21 της χρόνια, κυκλοφορήσει τρεις δίσκους:  Birdy το 2011, Fire Within (2013) και Beautiful Lies (2016) με τεράστια επιτυχία διεθνώς. Τραγούδια όπως το Skinny love (με 127 εκατομμύρια προβολές στο YouTube μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές), το υπέροχο Wings, το All you never say, το soundrack της ταινίας The fault in our stars με τίτλο Not about angels και τα πιο πρόσφατα Keeping your head up και Wild horses, αποδεικνύουν την δύναμη της απλότητας, της μελωδίας, και ενίοτε της μελαγχολίας. Επίσης αποδεικνύουν πως η ωριμότητα ενός καλλιτέχνη δεν είναι πάντα θέμα ηλικίας.

 

Η Birdy, καταξιωμένη διεθνώς πλέον, βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δημιουργική φάση (προφανώς εκ γενετής). Αυτή την εποχή κάνει Ευρωπαϊκή περιοδεία, που διαδέχεται την περιοδεία της σε Αμερική και Ασία το 2016. Επίσης, σε διάφορες ζωντανές εμφανίσεις της σε ραδιοφωνικές εκπομπές, επιλέγει να παίξει κομμάτια συναδέλφων της που δεν αποτελούν τόσο προφανείς επιλογές, όπως το  Sorry του Justin Bieber στα SiriusXM Studios (που διαχειρίζονται τρεις δορυφορικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αμερική) ή το Adventure of a lifetime των Coldplay στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό NPO 3FM.

 

Είναι βέβαιο ότι έχουμε πολλά ακόμη να δούμε και να ακούσουμε από το συγκεκριμένο κορίτσι. Η μουσική της είναι διαχρονική και έχει μια μοναδική θεραπευτική δύναμη, κάτι σαν κάθαρση για την ψυχή. Save yourself!

 

Για το BOOK TOUR, Μαίρη Σκόρδια.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/